Arrangement

Ingeniørens Home Automation projekt - 1 af 3

Slip ingeniøren løs derhjemme! Kom i gang med automatisk dataopsamling og styring af verden omkring dig. Styrk dit ingeniør netværk i en sjov og innovativ sammenhæng gennem dette IDA arrangement.

Randers NØ

Tirsdag d. 08. oktober 2013

Kl. 18:00 - 22:00

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

Dette er første af tre arrangementer i et samlet forløb:

Har du lyst til at automatisere, overvåge og styre dit hjem?   Vil du gerne have større indblik i forbrug af vand, varme, el og mere?  Har du altid drømt om at kunne regulere temperaturen på grillen automatisk? Eller har du en helt anden ide til et projekt?

Så deltag i Ingeniørens Home Automation projekt.  Få opbygget dine ingeniør kompetencer gennem hands-on på Home Automation projekter og styrk herigennem dit innovative ingeniørgen. 

Gennem tre hands-on baserede arrangementer er du med til at bygge en lille og billig platform til hjemmets automatiseringsopgaver. 

Første arrangement løber af stabelen tirsdag den 8. oktober fra klokken 18 til 22, hvor du under kyndig vejledning bygger en Home Automation løsning baseret på RaspberryPi  platformen.  Når aftenen er slut har du en RaspberryPi, der kan måle temperatur via temperatursensoren DS18B20, indsamle temperaturmålinger og publicere dem via en webserver på en RaspberryPi.

Andet arrangement finder sted tirsdag den 5. november fra klokken 18 til 22, hvor du under fortsat kyndig vejledning udbygger din Home Automation løsning med distribueret opsamling af målinger fra en et antal trådede og trådløse temperatursensorer.  Målingerne publiceres på nettet via RaspberryPi’ens webserver.

Tredje arrangement kører tirsdag den 3. december fra klokken 18 til 22, hvor vi med mere vejledning udbygger din Home Automation løsning og viser hvordan man kan publicere de opsamlede temperaturmålinger til en Android app på en smartphone eller tablet. 

Hvert af de tre arrangementer er opbygget således, at der indledes med en definition af målet for arrangementet og vejen til at nå målet.

Tanken er, at der laves en form for struktureret ingeniørens hackerspace, så der både opbygges kompetencer på Home Automation og samarbejdes mellem deltagere og vejledere.  Målet er, at den lille Home Automation platform rent faktisk kommer til at virke og resultatet kan ses, hvorefter den enkelte deltager kan udbygge den til at løse flere og nye opgaver.  Målet er også, at vi gennem denne arrangementsform kan dele hinandens erfaringer og finde løsninger på eventuelle forhindringer i fællesskab.

De eneste forudsætninger for at deltage i Ingeniørens Home Automation projekt er, at man har et ønske om at innovere, se løsninger i tidens teknologi og er parat til at medbringe begejstring. 

Det er muligt at købe sin egen RaspberryPi platform med tilhørende temperatursensorer undervejs på kurset.

De tre arrangementer er et samlet forløb, idet viden bygges op og videreudbygges gennem forløbet.  Derfor skal man tilmelde sig alle tre arrangementer.  Af arrangementspraktiske årsager skal tilmeldingen ske som særskilt tilmelding for hver af de tre dage - se dato og arrangementsnr. nedenfor:

8. oktober 2013 arrangementsnr. 308173
5. november 2013 arrangementsnr. 308175
3. december 2013 arrangementsnr. 308176

 

Praktisk Info

Hvor

Restaurant Sejlklubben

Toldbodgade 14

8930 Randers NØ


Hvornår

Tirsdag d. 08. oktober 2013

Kl. 18:00 - 22:00


Pris

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Tilmeldingsfrist

01. oktober 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

28


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

308173


Arrangør

Randers Afdeling, IDA Østjylland