Arrangement

Introduktion til CSR og Verdensmålene

Gå-hjem møde med fokus på CSR og Verdensmålene i danske virksomheder

Vejle

Onsdag d. 26. september 2018

Kl. 17:30 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

Green Network Vejle vil afholde et gå-hjem-møde for IDA medlemmer, hvor temaet er CSR og introduktion til Verdensmålene i danske virksomheder med følgende program:

17.30 Velkomst og introduktion
17.40 Introduktion til CSR og Verdensmålene: Baggrund og kontekst i et virksomhedsperspektiv
18.30 Pause og let anretning
19.00 Verdensmålene i SMV’er: Cases og eksempler
19.30 Præsentation af værktøjer til at arbejde med CSR og Verdensmålene i virksomheder
20.00 Tak for i aften

Først og fremmest skal deltagerne introduceres til CSR begrebet, som omhandler virksomheders samfundsansvar. Dette peger hurtigt i retning af Verdensmålene og snævrer dette ind i retning af en virksomhedsvinkel på disse. Dette kræver lidt kontekst, samt fakta, bl.a. om status på målene, målene i dansk kontekst, virksomheders rapportering og trends og tendenser i markedet, herunder også kort blik på nye og kommende rapporter inden for området.
Dernæst præsenteres flere cases på danske virksomheder, herunder også SMV’er som allerede arbejder aktivt med Verdensmålene og hvorledes de har grebet dette an.
Efter en pause (med let forplejning: sandwich, kaffe/te, vand) præsenteres mere dybdegående nogle værktøjer og standarder, som kan hjælpe i arbejdet med at integrere Verdensmålene i forretningen. Dette inkluderer bl.a. SDG Kompasset, Basic Logic model og væsentligheds-analyse, som eksempler, der kan blive inddraget. Fokus her vil dog være på at præsentere dette overordnet og ikke gå for dybt ind i det, da det skal passe til målgruppen.

Green Network er et CSR-rådgivnings- og kompetence center, som i næsten 25 år har arbejdet med virksomheders samfundsansvar. Med over 150 partnervirksomheder er vi også et af de største netværk for CSR og bæredygtighed i Danmark, som vi servicerer med kurser, certificeringer, netværksaktiviteter, ydelser og rådgivning.

Oplægsholderen på dagen er Business Partnership Manager og CSR Advisor Kasper Schmidt fra Green Network. Kasper har en baggrund i Anvendt Filosofi og Erhvervsøkonomi fra hhv. Aalborg Universitet og Aarhus Universitet BSS, med specialisering i CSR og Bæredygtighed i virksomheder. Kasper har arbejdet hos Green Network i mere end 2 år og har erfaring med implementering af CSR-initiativer fra en lang række virksomheder, herunder også arbejdet med Verdensmålene, hvor han blandt andet som projektleder for Green Network har stået for afvikling af en workshop om Verdensmålene for SMV’er under Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Dansk Initiativ for Etisk Handel.

NB. No-show-gebyr: Er du forhindret i at deltage i arrangementet, bedes du melde afbud. I tilfælde af udeblivelse uden afbud opkræves et ”no show fee” svarende til 250 kr. for dette arrangement.

 

Praktisk Info

Hvor

Green Network Vejle

Roms Hule 8, 3 sal

7100 Vejle


Hvornår

Onsdag d. 26. september 2018

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

25. september 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

25


Arrangementsnr.

328369


Arrangør

Faggruppen for Udvikling af Human Relations, IDA Syd


Medarrangører

Erhvervsudvalg, IDA Syd

IDA Syd

IDA Østjylland