Arrangement

Introduktion til QGIS (Aarhus)

I løbet af dette arrangement vil du få en kort introduktion til programmet QGIS, herunder interface, nyttige plugins samt indledende dataarbejde og layout muligheder.

Aarhus C

Torsdag d. 08. november 2018

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 80 kr.

 

Beskrivelse

QGIS et gratis, opensource program som kan anvendes til at analysere eller foretage ændringer i spatielle data.

Måske sidder du i en virksomhed som overvejer alternativer til de kommercielle GIS programmer? Måske er du studerende og vil gerne i gang med at producere egne kort til diverse projekter? Eller måske er du bare interesseret i at tilføje et nyt værktøj til CV’et? Uanset hvad, så har du her muligheden for at komme i gang med at bruge QGIS.

I løbet af dette arrangement vil du få en kort introduktion til programmet, herunder interface, nyttige plugins samt indledende dataarbejde og layout muligheder. Fokus vil være på hands-on øvelser, hvor du får lov at prøve kræfter med programmets muligheder på egen computer. Der vil også blive givet eksempler til hvor du selv kan hente mere viden og inspiration.

Forudsætninger
Du behøver ingen erfaring med QGIS for at kunne deltage, men det er en fordel hvis du tidligere har arbejdet med spatielle data i lignende programmer, fx ArcGIS, Mapinfo eller CAD, og dermed har en grundlæggende forståelse for hvad den slags programmer kan, og hvor de finder anvendelse.

Det vil desuden være fordelagtigt hvis du på forhånd har en idé om hvad en shapefil er, samt hvad referencesystemer og kortprojektioner bruges til (tjek evt. wikipedia for en hurtig gennemgang).

Forud for arrangementet
Du må meget gerne sørge for at installere QGIS version 2.18 på forhånd. Umiddelbart før arrangementet vil du på mail modtage undervisningsmateriale, som skal hente ned og medbringe elektronisk til arrangementet.

Underviser
Michael Riis Trampedach fra COWI

Forplejning
Der vil blive serveret the, kaffe og sandwiches undervejs.

Har du spørgsmål til arrangementet?
Kontakt da Ditte Reinholdt Jensen på dittemrj@gmail.com

 

Praktisk Info

Hvor

COWI - Aarhus

Jens Chr. Skous Vej 9

8000 Aarhus C

Mød ind via receptionen


Hvornår

Torsdag d. 08. november 2018

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Studiemedlem

80 kr.

Ledig

100 kr.

Medlem af arrangør

120 kr.

Seniormedlem

120 kr.

Firmamedlem

150 kr.

Medlem

150 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

250 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

500 kr.

Tilmeldingsfrist

07. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

328267


Arrangør

IDA Young Professionals