Arrangement

Istedgade overgi'r sig aldrig! En historisk byvandring

København V

Lørdag d. 25. maj 2013

Kl. 15:00 - 17:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Istedgade er langt mere end en gade! Den er et tværsnit af det danske samfund, og gadens miljø afspejler det gennem en prisme af ekstremer fra samfundets bund til samfundets top.

Istedgade afspejler både glæden og gruen i det danske samfund. Og som en levende organisme i konstant forandring oplever man her samfundsforhold, byudvikling, tidens strømninger og kulturhistoriske fænomener, som kan genfindes i enhver dansk provinsby. I takt med at vores samfund har ændret sig, er Istedgade som en selvfølge fulgt med tiden.

På turen op ad Istedgade fortælles om bebyggelsen med de store og de mange små lejligheder, om baggårde, lokummer og korridorejendomme, hvor der snildt kunne bo ti mennesker i en lille bitte lejlighed. Vi følger den stinkende Rosenå, der i dag ligger i rør under Istedgade og Abel Cathrines Gade, og oprindelig var en del af Christian 4.s ydre befæstningslinje.

Vi hører om folkeopstanden i 1944, hvorfra udtrykket "Istedgade overgi'r sig aldrig" stammer fra, og om artisthotellerne med de mange artister fra alverdens lande. Om stegekælderen med delikatesser som yverfrikadeller, om prostitutionen i Knudsgade, der først i 1906 flyttede om i Istedgade og blev der.

Og selvfølgelig om slagterne og værtshuslivet, der hang sammen, fordi alle drak lidkøb efter hver endt handel.

Vi mødes foran hovedbanen i Reventlowsgade ud for Istedgade, hvor vi nærmest står og sopper i vandkanten til den gamle strandlinje. Vi hører historier fra dengang byens kvæg gik og græssede på Vesterbro, mens Odinekspressen, det vil sige lokomotivet til Roskilde, tøffede af sted oven på banevolden i strandkanten

Vi slutter turen i Skydebanehaven inde bag den høje, gotiske borgmur, hvor man næsten kan ane skyggen af Robin Hood. Her hører vi også, hvorfra udtrykket "du har skudt papegøjen" stammer.

Vi slutter byvandringen af med at besøge en af de lokale beværtninger. Øl, vin eller sodavand er inkluderet I prisen.

Hanne Fabricius er aktuel med bogen "Istedgade. Porten til Vesterbro.", som er udkommet på Forlaget Sohn 1. februar 2013.

Praktisk:

Turen begynder kl. 15, så mød op senest 10 min før. Vi mødes ved indgangen til Hovedbanegården ud til Reventlowsgade/Istedgade.

Husk at medbringe kvittering som dokumentation, hvis der opstår tvivl om din tilmelding

I tilfælde af spørgsmål eller afbud på selve dagen, kan arrangøren fra Yngre Forum kontaktes på mobil: 2145 1385.

Tilmelding er bindende og deltagergebyr refunderes ikke.

 

Praktisk Info

Hvor

Københavns Hovedbanegård - Reventlowsgade

Reventlowsgade v. Istedgade

1651 København V


Hvornår

Lørdag d. 25. maj 2013

Kl. 15:00 - 17:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Studiemedlem

120 kr.

Arbejdsledig, medlem

150 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Ledsager til medlem

180 kr.

Tilmeldingsfrist

25. maj 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

18


Arrangementsnr.

997022


Arrangør

YngreForum, IDA København