Arrangement

Jul på Hjerl Hedes Frilandsmuseum - Tag familien med på en dejlig juletur

Vinderup

Søndag d. 04. december 2011

Kl. 10:00 - 17:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

MødestedHovedindgangen til Hjerl Hede. Her udleverer Ib Kongstad billetter (entré + glögg/æbleskiver til en samlet værdi á kr. 176,-) mellem kl. 10.00 - 11.30 (mobil nr. - 51 21 27 22)

Holstebro afdelingen inviterer dig og din familie til en hyggelig dag på Hjerl Hedes Frilandsmuseum, hvor stedets historiske bygninger, værksteder, arbejdspladers, togbane, restaurant etc. kan besøges.

JULELEVENDEGØRELSEN 2011

Duften af jul
Når gæsterne går rundt mellem de julepyntede bygninger på Hjerl Hede, bliver man mange steder indhyldet i duften af jul.
Fra bageriet siver duften af julekringle, brune kager og vaniljekranse ud af døre og vinduer, fra skovfogedhusets køkken med det åbne ildsted er det duften af æbler fra mørdejskagerne og farinen fra de "Gode Råd", der møder én, ved købmandshuset er det den spruttende lyd af klejner, der koger, ledsaget af en duft, der giver lyst at tage sådan nogen med hjem. Fra præstegårdskøkkenet er det duften af julemad, der trænger sig på fra de historiske og traditionelle juleretter.

Nissebo
Nissebo er et lille nisseland i præstegårdens lade, der er indrettet, så nisserne kan få en god og rar juletid. Borde, stole, en seng og andre ting stilles frem, sammen med risengrøden, selvfølgelig. Men tingene har menneskestørrelse, så de små nisser fylder ikke meget på stolen. Til gengæld kan hele familien være i sengen. Det bedste er dog, at menneskenes børn kan få lov at være med. Nisserne er i julehumør, så de deler gerne med små mennesker i flyverdragter.

Der slagtes, brygges og hygges til jul
Julen var en tid, hvor meget skulle ordnes. Der skulle slagtes, der skulle plukkes og brygges. På Hjerl Hede kan man opleve denne travlhed. Der slagtes gris og får, ænder bliver plukket og brændevinen bliver brændt. Der hugges brænde, der arbejdes i værkstederne, og der fyres op i kedler og dampmaskiner.
Men julen var ikke kun travlhed, den var også en tid for hygge indendøre. I julestuen sidder bedstemor og ordner julepynt til træet sammen med børnene. I stuerne sidder der kvinder med deres håndarbejde, mens snakken går lystigt om dette og hint.

Den historiske legestue
I præstegården er der indrettet en historisk legestue, hvor børnene kan lege sig ind i livet på landet. I bryggerset kan børnene prøve at vaske med vaskebræt og hænge tøj på til tørre på tøjsnoren med gammeldags tøjklemmer. I bondestuen kan de arbejde ved komfuret, tage en middagslur i alkoven og gøre langbordet klar til spisning af det fælles fad. Der er også indrettet et aktivitetsrum, hvor børnene bliver sat i gang med forskellige aktiviteter.

Juletræer og pyntegrønt
Man kan også købe juletræer og pyntegrønt m.m. i hovedindgangen.

Restaurant Skyttegaarden
Hjerl Hedes hyggelige restaurant er det lune sted for en pause. Her fås der naturligvis glögg og æbleskiver som betales med de udleverede IDA-billetter.

IDA medlemmer fra alle afdelinger er meget velkomne til dette gode juletilbud.

Inkluderet er indgangsbilletter til Hjerl Hede samt forplejning med glögg/sodavand og æbleskiver på Skyttegården.

Til orientering lukker Frilandsmuseet klokken 17.00.

Deltagergebyr:
Gratis arrangement for IDA Medlemmer og børn under 18 år.
Ledsager kr. 125,- pr. person. Maks. 10 ledsagere pr. medlem.
Tilmelding senest torsdag den 1. december 2011

Læs mere om Hjerl Hede Frilandsmuseum her.

>>>VIGTIGT<<<
Er du blevet tilmeldt arrangementet, men kan ikke deltage alligevel, er det vigtigt at du giver beskedtil mødetilmelding på tlf. 33 18 48 18. Så står arrangør ikke med forplejning til flere end der er tilmeldt. Samtidig kan den næste på ventelisten nå at blive tilmeldt.

 

Praktisk Info

Hvor

Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Hjerl Hedevej 14

7830 Vinderup


Hvornår

Søndag d. 04. december 2011

Kl. 10:00 - 17:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Børn

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

125 kr.

Tilmeldingsfrist

02. januar 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

230


Ledige pladser

3


Arrangementsnr.

124662


Arrangør

Holstebro Afdeling, IDA Vestjylland