Arrangement

Kæmpehøje ved Roskilde Fjord

Arrangementet tilbydes "IDAs" medlemmer sammen med seniorer i Roskilde. Vi bliver underholdt, om det vi skal opleve, af advokat Bertil Jacobi.

Roskilde

Søndag d. 27. oktober 2013

Kl. 10:00 - 14:00

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

Vi byder på en bustur med Bertil Jacobi som guide på en af de usædvanlige natur- og kulturhistoriske oplevelser rundt til oldtidens kæmpehøje omkring Fjorden, han i flere år har gennemført for mange begejstrede deltagere. Undervejs vil man høre om, hvorfor de er opstået, om vore forfædre der har rejst de imponerende fortidsminder, og om de folk og magthavere som i flere tusinde år har ligget i oldtidsgravene. Mange af kæmpehøjene, der den dag i dag rejser sig markant i det danske landskab, er fantastisk beliggende med vid udsigt bl.a. over Roskilde Fjord. Der vil blive fortalt om kæmpehøjenes indhold, og om de mange sagn og den overtro, som knytter sig til kæmpehøjene, om oldtidens betydning for den danske kultur og identitet, samt om oldtidsmindernes fredninger, og den prægtige omliggende natur. Vi hører også om vikingernes grave og hallerne ved Lejre, og vi besøger Danmarks bedst bevarede store og utrolige jættestue ved Øm. Tag gerne en lommelygte med. 

Turen tager ca. fire timer fra kl. 10. om formiddagen med afgang fra Fondens Bro ved Domkirken. Bussen gør ophold på ca. 10 steder undervejs med nogle ret beskedne vandreture til de vigtigste seværdigheder.

 

Praktisk Info

Hvor

Fondens Bro ved Domkirken

Fondens Bro 3

4000 Roskilde


Hvornår

Søndag d. 27. oktober 2013

Kl. 10:00 - 14:00


Pris

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Tilmeldingsfrist

15. oktober 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

0


Tilvalg

ledsager

100 kr.

Arrangementsnr.

307229


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland