Arrangement

Kan stålfibre erstatte armering i bærende konstruktioner?

Nogle af hovedpersonerne i det netop afsluttede Stålfiberbeton-konsortie vil fremlægge de ny-ligt fremkomne resultater, herunder om fibrenes retning kan styres ved udlægningen af beto-nen og hvor stor en del af armeringen stålfibre kan erstatte.

Horsens

Torsdag d. 06. marts 2014

Kl. 15:30 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Stålfiberbeton-konsortiet har i perioden 2010-2013 arbejdet på, at udvikle en designvejledning, en udførelsesvejledning, samt et simulerings værktøj. Disse værktøjer skal give rådgivere og entreprenører den viden der er nødvendig, for at kunne erstatte dele af den traditionelle armering med stålfiberarmering. Værktøjerne skal nu implementeres i byggebranchen, både på tegnestuen og på byggepladsen.

På dagens møde vil nogle af hovedpersonerne i det netop afsluttede Stålfiberbeton-konsortie fremlægge de nyligt fremkomne resultater, herunder om man ved at styre udlægningen af betonen, kan forudse fibrenes retning, og hvor stor en del af armeringen, der kan erstattes med stålfibre.

Lars Nyholm Thrane fra Teknologisk Institut vil fortælle om de nye anvendelsesmuligheder af stålfiberarmeret beton. Derudover vil principperne i udførelsesvejledningen blive gennemgået.

Thomas Kasper fra Cowi vil med udgangspunkt i designvejledningen, sammenligne traditionel armering med kombinationsløsninger, mht. statik og holdbarhed.

Jørgen Schou fra Unicon vil fortælle om Unicon’s erfaringer med brug at stålfibre i beton, herunder praktiske udfordringer i forbindelse med pumpning og udstøbning af stålfiberarmeret beton. Desuden typiske anvendelsesområder og potentielle nye forretningsområder..

IDA - Dansk Beton forening er vært med øl/vand i forbindelse med mødet. Desuden vil  designvejledning og udførelsesvejledning blive uddelt gratis til alle fremmødte

 

 

Praktisk Info

Hvor

VIA University College

Chr. M. Østergaards Vej 4

8700 Horsens

Auditorium A


Hvornår

Torsdag d. 06. marts 2014

Kl. 15:30 - 18:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

05. marts 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

120


Ledige pladser

43


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

309954


Arrangør

Dansk Betonforening