Konference

Kan vi kode os til digital dannelse og teknologiforståelse?

Vi står midt i en spændende teknologisk udvikling, hvor digitale løsninger giver Danmark gode vækstmuligheder. Men teknologien skaber et behov for, at alle kan forstå digitaliseringen. Kan vi mon kode os til denne digitale dannelse og teknologiforståelse?

København V

Tirsdag d. 27. november 2018

Kl. 09:00 - 16:15

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

09.30 Registrering og kaffe
Før første indlæg kl. 10:00 vil der være mulighed for at få morgenmad og hilse på de andre der møder tidligt ind.

10:00 Mikala Hansbøl Ph.d.: Er vores uddannelser klædt på - til at klæde unge og voksne på – til et digitaliseret samfund?
Mikala Hansbøl, Docent, ph.d., Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet, Institut for Skole og Læring, Københavns Professionshøjskole, stiller skarpt på, hvilke krav digitaliseringen stiller til vores uddannelser, og hvordan maker teknologi kan anvendes til at understøtte forståelsen for digital teknologi, procesforståelse for innovative processer og den almene dannelse i forhold til digitale teknologier.

10.45 Martin Dybdal: Coding Pirates: Programmering er det den afgørende kompetence i det 20. århundrede?
Martin Dybdal, ph.d., forsker, KU, Næstformand Coding Pirates, vil i sit oplæg fortælle om Coding Pirates didaktik - hvordan tænkes IT-kreativ læring, pair programming, faded worked examples, brug af makerspace metoder m.m. Martin vil tage udgangspunkt i eksempler fra micro:bit projektet, se nærmere: http://informatikken.dk/blog/skattekisten-et-microbit-projekt.html

11.15 Pause

11.30 Daniel Lindegaard: KUBO: Programmering på den sjove måde
Programmering med robotter for alle. Daniel Lindegaard, Co-founder and COO, KUBO Robotics ApS, lærte sig selv at programmere da han var 8, nu har han sammen med kollegaer udviklet KUBO-konceptet, der har modtaget flere priser. KUBO er robotten og programsproget han selv ville have elsket at have!

12.00 Blev dagsordenen tydeligere? Fælles faciliterede diskussioner …

12.15: Frokost

13.00 – 14:00: Workshop runde 1

KUBO: Programmering med robotter for alle. Demonstration af KUBO i praksis med Daniel Lindegaard. Mød dem her: https://kubo-robot.com/

Kodning i undervisningen. Eksempler og didaktikker.

Børn og makerspace-teknologi. Ved at inddrage makerspace teknologierne går vi fra digitale teknologier som et supplement til det pædagogiske arbejde, til, at de bliver integreret i den daglige praksis og, at teknologierne i sig selv kan være med til at understøtte udviklingen af en ny pædagogisk praksis. Mød projektet her: http://www.mini-maker.dk/. Steen Søndergaard, KP

14:15 Workshop runde 2

Gentagelse af workshops fra runde 1.

15.15 Kaffe

15:30 – 16.00 Dansk Industri: Perspektiver på digital dannelse og fremtidens kompetencer
Dansk Industri har naturligt nok skarpe bud på de behov de mener uddannelsessektoren skal tilgodese - Lars Frelle-Petersen, Direktør for DI Digital runder dagen af og sender deltagerne hjem med stof til eftertanke og handling. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef, Dansk Industri.

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 27. november 2018

Kl. 09:00 - 16:15


Pris

Medlem af arrangør

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

400 kr.

Firmamedlem

400 kr.

Ledig

400 kr.

Medlem

400 kr.

Seniormedlem

400 kr.

Studiemedlem

400 kr.

Tilmeldingsfrist

23. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

40


Arrangementsnr.

329020


Arrangør

IDA Education