Arrangement

Kemien bag rugtoast – hvordan kan kemien forbedre næringsindholdet i toastbrød

Ingredienser gør bagerierne i stand til at fremstille toastbrød af fuldkorns rug eller hvede med egenskaber som standard toast. Hvordan virker ingredienserne i dejen og, hvilke interaktioner har de med andre komponenter i dejen og brødet?

Brabrand

Tirsdag d. 12. november 2013

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 50 kr.

 

Beskrivelse

Mange fødevareprodukter, der fremstilles industrielt, er kendetegnet ved at indholdet af næringsstoffer ikke er optimalt, det være sig forhøjet salt indhold, lavt fiber indhold eller et højt indhold af simpel stivelse og sukker. DuPont N&H arbejder målrettet på at optimere indholdet af næringsstoffer i industrielt fremstillede fødevarer.

Hør om og smag selv hvordan enzymer, hydrokolloider og emulgatorer gør bagerierne i stand til at fremstille groft toast brød af rug eller hvede med samme egenskaber som standard toast. Hvad er kemien bag produkterne og hvordan virker enzymerne i dejen, hvilke interaktioner har emulgatorer og hydrokolloider med de andre komponenter i dejen og det færdige brød.

17:00 Velkomst (Flemming Vang Sparsø – LEVS, Steen Tamstorf – IDA Kemi og bioteknologi, Vest)

17:15 Introduktion til DuPont Nutrition Biosciences  ApS (Flemming Vang Sparsø)

17:30 Antistalingenzymer i brød funktioner og kemien bag (Karsten Kragh, DuPont IB)

18:00 Forøgelse af fiberindhold i fødevarer vha. enzymer, health & nutrition aspekter samt kemien bag (Jens Frisbæk Sørensen, DuPont IB)

18:30 Sandwich

19:00 Hydrokolloider i rugtoast, kemi og funktion (Anne Grete Juul, DuPont N&H)

19:20 Emulgatorer i brød, kemi og funktion (Anne Laursen, DuPont N&H)

19:30 Smagstest og diskussion

20:00 Tak for i aften

 

Praktisk Info

Hvor

Dupont Nutrition Biosciences ApS

Edwin Rahrs Vej 38

8220 Brabrand

O2


Hvornår

Tirsdag d. 12. november 2013

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Firmamedlem

100 kr.

Medlem af arrangør

100 kr.

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.100 kr.

Tilmeldingsfrist

12. november 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

75


Ledige pladser

41


Arrangementsnr.

308109


Arrangør

Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland


Medarrangører

IDA Levnedsmiddelselskabet