Arrangement

Klimatilpasning og "De 5 haver"

Spændende løsninger på, hvordan regnvand kan anvendes som en ressource i stedet for at give problemer med oversvømmelser. Se hvordan man skaber rekreative områder med regnvand.

Sønderborg

Tirsdag d. 25. august 2015

Kl. 17:00 - 19:15

Gratis

 

Beskrivelse

Større regnmængder, kraftigere og hyppigere regn er blevet en del af hverdagen, og det giver problemer med oversvømmelser.

I stedet for at lede regnvand i kloakken, er man i dag begyndt at se på regnvand som en ressource. Man udnytter bl.a. vandet til spændende projekter, som er med til at skabe rekreative områder.

I Sønderborg har man i Digterkvarteret løst problemet med regnvand ved at lave et projekt kaldet: ”De 5 haver”. Her opmagasinerer og forsinker man regnvand i området, som samtidig fungerer som rekreativt område for beboere, skoler og institutioner. ”De 5 haver” består af fem regnvandsbassiner med hver deres karakteristiske beplantning og fem bakker til forskellige sociale og rekreative formål. Mads Vanggaard Thomsen fra Grontmij vil fortælle om projektet, som vi skal besøge.

Ole H. Christensen fra Rambøll vil inden vi besøger ”De 5 Haver” holde et indlæg om klimatilpasning og spændende LAR (Lokal Afledning af Regnvand) løsninger, som de har stået for.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Rambøll

Nørre Havnegade 43

6400 Sønderborg


Hvornår

Tirsdag d. 25. august 2015

Kl. 17:00 - 19:15


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

21. august 2015 - kl. 15:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

24


Arrangementsnr.

315347


Arrangør

Sønderjylland Afdeling, IDA Syd