Arrangement

Kloge elektroner – på vej mod et bæredygtigt elsystem?

Elnettet er den største menneskeskabte maskine og er livsnerve for hele vores samfund. Den måde vi bruger elnettet på ændrer sig radikalt, og der er brug for nye løsninger.

Aalborg

Tirsdag d. 11. september 2018

Kl. 17:00 - 19:00

Gratis

 

Beskrivelse

Elnettet er den største menneskeskabte maskine og er livsnerve for hele vores samfund. Den måde vi bruger elnettet på ændrer sig radikalt, og der er brug for nye løsninger, hvis vi skal bevæge os mod et mere bæredygtigt elsystem og samtidig forhindre hyppige udfald. I foredraget beskriver jeg, hvordan vi kan opnå dette ved at bygge mere intelligens ind i elnettet.

Jakob Stoustrup har siden 1997 været professor i reguleringsteori ved Aalborg Universitet, hvor han bl.a. har arbejdet omfattende med udvikling af bæredygtige energiløsninger. Han er for nylig vendt tilbage til Aalborg Universitet efter nogle år i USA, hvor han har arbejdet for det amerikanske Department of Energy med udvikling af løsninger for energirelaterede infrastrukturer baseret på vedvarende energi. Stoustrups arbejde i denne forbindelse fokuserer på anvendelser af avanceret reguleringsteori til at sikre stabil og omkostningseffektiv drift af store energisystemer, især relateret til udfordringer ved indførelse af store mængder vedvarende energikilder med stærkt varierende elproduktion.

Arrangementet er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Efter oplægget er IDA vært på en sandwich og lidt at drikke, mens der network

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Aalborg

Vestre Havnepromenade 9, 3. sal

9000 Aalborg


Hvornår

Tirsdag d. 11. september 2018

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

10. september 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

26


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

328377


Arrangør

IDA Nord


Medarrangører

Kompetenceforum, IDA Nord