Arrangement

Kom og bliv klog på Bitcoins

Tirsdag d. 17. november 2015

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Hvad er Bitcoins?
Bitcoin er en digital valuta, som både kan handles og bruges til at betale med. Bitcoins bliver handlet på børser, hvor det er udbud og efterspørgsel, som afgør prisen på en Bitcoin (pt. USD 234 per Bitcoin). Bitcoins flyder frit på internettet mellem købere og sælgere over hele kloden uden at skulle omkring pengeinstitutter og giver dermed en enorm økonomisk udfordring.

Hvem tjener på Bitcoins?
Når man betaler med Bitcoins, er der også et (minimalt) transaktionsgebyr. Dette gebyr går ikke til nogen bank eller for den sags en finansiel bagmand, men går til den person – en miner - som verificerer transaktionen. Gebyret går dermed til at skabe nye Bitcoins.


Overordnede spørgsmål på mødet

Hvordan virker Bitcoin-teknologien? – herunder transaktionsprotokollen, der sikrer troværdighed under hele valutaen, den såkaldte blockchain. Hvad viser den, og hvilken information kan skabes ud af den?
Hvem tjener på Bitcoins, og hvordan udstedes nye Bitcoins?

Lasse Birk Olesen fra Coinify og Simon Ousager kommer og præsenterer ideen om Bitcoins og teknikken bag denne virtuelle valuta.

Coinify er en dansk online handelsplatform, der handler (køber og sælger) Bitcoins og accepterer betalinger i Bitcoins. Coinify har arbejdet med betalingsløsninger og digitale valutaer siden 2010 og er Danmarks førende handelsplads for Bitcoins.

Lasse Birk Olesen er medstifter og udviklingschef i Coinify og har mange års erfaring i arbejdet med softwareudvikling til e-handel. Simon Ousager, konsulent – arbejder med blockchain og er bl.a. tilknyttet Finansforbundets "high-tech" task force.


Arrangør: Niels Adler-Nissen, IDA IT og Jens Ramsbøl, IDA IT

Gratis for IDA ITs og DITs medlemmer.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 17. november 2015

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Medlem

250 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.250 kr.

Tilmeldingsfrist

16. november 2015 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

7


Arrangementsnr.

314997


Arrangør

IDA IT