Arrangement

Kompetencegivende basisuddannelse i førstehjælp – Modul ll

Hver år falder 4000 personer om med pludseligt uventet hjertestop uden for hospitalerne i Danmark. Chancen for at overleve et hjertestop falder med ca.10-12% pr. minut, hvor der ikke aktivt forsøges genoplivning med hjerte-lunge-redning og hjertestarter.

Aalborg

Onsdag d. 02. december 2015

Kl. 17:00 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

 

Der er dermed ingen tvivl om, at hvert minut tæller når et menneske falder om med hjertestop - eller ved trafikuheld - eller .. fortsæt selv listen over situationer, hvor du kan gøre forskellen.

Kurset er et 7 timers førstehjælpskursus, bestående af funktionsuddannelsen ’Medborgerførstehjælp’, der anbefales af Dansk Førstehjælpsråd som Niveau Minimum indenfor førstehjælpsuddannelse til borgere i Danmark.

Medborgerførstehjælp handler først of fremmest om hvordan man skal forholde sig hvis man pludselig står med en bevidstløs person. Du lærer bl.a. at give hjertemassage og kunstigt åndedræt af høj kvalitet, bruge en hjertestarter, anvende stabilt sideleje og meget mere.

Derudover handler uddannelsen også
om andre alvorlige ulykker hvor den tilskadekomne ikke nødvendigvis er bevidstløs til at starte med. Her kigger vi bl.a. på forhold ved større ulykker med flere tilskadekomne, standsning af større og mindre blødninger, forebyggelse af shocktilstande, førstehjælp til akutte sygdomme mv.

Kurset består af følgende moduler:
- Førstehjælp ved hjertestop
- Førstehjælp ved ulykker
- Førstehjælp til akut opståede sygdomme
- Førstehjælp til akutte skader

Læs mere om uddannelsen på dette link

Kurset forløber som en fin blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser, krydret med powerpoint slides, førstehjælpsbøger, videoer fra rigtige hændelser og andet. Førstehjælp handler om andet og mere en teoretisk viden, der er derfor stor fokus på de praktiske øvelser som der er masser af. Tag derfor gerne praktisk tøj på til øvelser indendørs.


Ud over at man selvfølgelig kan bruge de opnåede færdigheder fra dette kursus, til at hjælpe sine medmennesker, kan kurset også bruges til mere end det.

Efter kurset modtager du et kompetencegivende bevis, der er gyldigt i 2 år. Beviset kan skrives på CV’et og bruges ifm. jobsøgning, eller ifm. en uddannelse eller et job hvor der er krav om førstehjælpsbevis. Desuden medfølger der en grundbog samt en førstehjælpsmaske til at sætte i nøgleringen.

Deltagerforudsætninger:
For at modtage et kursusbevis er det en forudsætning, at du deltager i hele kurset, samt at du deltager i de øvelser såvel teoretiske og praktisk, som instruktøren lægger op til. Kurset gennemføres på dansk hvorfor det naturligt kræves, at du læser og forstår dansk. Har du større skader, eks. en brækket arm eller meget dårlig ryg kan du formentlig ikke modtage et kursusbevis, men du er fortsat meget velkommen til at deltage på det niveau der er muligt for dig.

Særligt vedr. kørekort:
Der har på nogle af vores kurser været tvivl om hvor vidt uddannelsen er meritgivende som førstehjælpsuddannelse ifm. erhvervelse af kørekort. Det er den delvist. Førstehjælpsuddannelsen til kørekort varer i alt 8 timer, hvoraf de 4 timer er modulet ’Førstehjælp ved hjertestop’ imens de resterende 4 timer er et modul specifikt om ’færdselsrelateret førstehjælp’. Da du som kursist på vores kursus gennemgår modulet i ’Førstehjælp ved hjertestop’, kan dette naturligvis meritoverføres inden for 24 mdr., men du vil fortsat være nødt til at gennemgå den færdselsrelaterede del et andet sted.

Underviser: André Bjørn Nielsen, Instruktør / Aktiv Førstehjælp

Deltagergebyr:
Kr. 0,- pr. IDA Medlem pr. kursusmoduler. Modul I den 25 nov & Modul II den 2 dec 2015. Du skal tilmelde dig begge arrangementer. Deltagergebyret finansieres via tilskud fra TRYG-fonden, hvorfor der er et NO-SHOW-gebyr på 300,- pr modul for udeblivelse eller afbud efter sidste tilmeldingsfrist.

Der er inkluderet sandwich, kage, vand, sodavand og kaffe/the

Kurset er et 7 timers førstehjælpskursus, bestående af 2 moduler (25-11 og 02-12)

 

Praktisk Info

Hvor

Ingeniørhuset i Aalborg

Vestre Havnepromenade 9. 3 sal

9000 Aalborg

1´ste sal


Hvornår

Onsdag d. 02. december 2015

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

18. november 2015 - kl. 00:00


Antal pladser

18


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

300 kr.

Arrangementsnr.

314865


Arrangør

Kompetenceforum, IDA Nord