Arrangement

Kunsten at lede – skab tillid og troværdighed gennem samtalen

Hvor der ledes, der handles! Ledelse handler om mennesker. Samtalen er omdrejningspunktet. Gå ikke glip af dette hands on møde med ledelsesprofessor Ole Fogh Kirkeby.

Onsdag d. 27. maj 2015

Kl. 17:30 - 20:00

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

I samtalen leder lederen liv i og omkring organisationen. Dette arrangement har fokus på samtalens kompetenceudviklende, berigende og livgivende egenskaber.  

I løbet af dette arrangement introduceres du bl.a. til begivenhedsledelse og dialogisk handlekraft. Du vil blive præsenteret for samtalemetoder, som du kan gå hjem og anvende i din egen ledelsespraksis. 

Leder af navn og gavn
Hvad skal en leder gøre for at blive en virkelig leder af navn og af gavn? Hvordan kan en leder vise opmærksomhed, handlekraft og skabe forandring, så det ikke blot gør en forskel for medarbejderne og organisationen men også for lederen selv som menneske? 

En leder skal være ægte interesseret og opmærksom i den viden, som lederen kan få gennem samtalen med andre. For at dialogen er troværdig, skal lederen selv opleve, at denne lærer noget, og at samværet med andre i virksomheden er givende. Den menneskelige dimension skal have en central plads i lederens liv, hvorfor det er det indre menneske der er med til at forbinde liv og ledelse og give mening med livet som leder.

Lederen kan ikke nøjes med at være operatøren over alle operatører, men må være vejleder, menneskekender, mentor og ”landsfader” i det små.

I takt med at virksomheden bliver andet og mere end et system af målrettede og målbare performances, nemlig en social virksomhed, må lederen mere og mere kunne indfri de forventninger, som mennesker generelt har til den sociale dimension, hvilket vil sige at finde mening, emotionel kontakt, solidaritet, medmenneskelighed og ikke mindst muligheden for at blive den, man er.

Er arrangementet relevant for dig?

Ja, hvis du som leder ønsker:

· samtaleværktøjer, der kan hjælpe dig med at finde styrkerne ved det søgende menneske

· at skabe befriende og myndiggørende dialoger med dine medarbejdere

Ja, hvis du som medarbejder ønsker:

· forbedring, udvikling og harmoni i dit (arbejds)liv

· at balancere personlige og kollektive værdier

Om foredragsholderen
Ole Fogh Kirkeby er filosof, ledelsesteoretiker og forfatter samt professor ved CBS. Han er mag.art. i idéhistorie, dr.phil. i filosofi samt direktør i Center for Kunst & Lederskab. Ole Fogh Kirkeby er en efterspurgt foredragsholder blandt ledere. Hans filosofiske baggrund og hans evne til at vende givne spørgsmål på hovedet og gennem samtale at anspore til refleksion er befriende og berigende.

Igennem firserne arbejdede Kirkeby med kognitionsvidenskab og kunstig intelligens og skrev nogle af de første kritiske bøger om kunstig intelligens på dansk. Hans indflydelse i dag er bygget på hans radikale teori om begivenheden og på hans humanistiske ledelsesfilosofi.

Han har gennem de sidste femten år udviklet en filosofisk teori om begivenheden som centrum i vort liv gennem bøgerne:

*  Eventum tantum - Begivenhedens ethos (2005)
*  Selvet sker - Bevidsthedens begivenhed (2008)
*  Eventologien – Begivenhedsfilosofiens indhold og konsekvenser (2013)


Link til yderligere information om foredragsholderen http://www.mdi.dk/aktuelt/2014/man-er-aldrig-en-bedre-leder-end-det-menneske-man-er-ole-fogh-kirkeby-paa-mdi-aarsmoede-2014.aspx 

OBS! Efter arrangementet byder vi på en sandwich, øl og vand.


Mødet bliver også optaget som webinar, så er du forhindret i at møde fysisk op, kan du se det foran din egen computer - tilmelding på arrangement 314649.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 27. maj 2015

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Ledig

150 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

300 kr.

Medlem af arrangør

300 kr.

Medlem

300 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

500 kr.

Firmamedlem

500 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.500 kr.

Tilmeldingsfrist

25. maj 2015 - kl. 21:00


Antal pladser

60


Ledige pladser

14


Arrangementsnr.

314284


Arrangør

IDA Lederforum Hovedstaden