Arrangement

Kvinder Der Styrker – Agnes & Betzy-prisen 2015

Grib fremtiden! Ingeniørforeningen indbyder alle kvindelige medlemmer til en eftermiddag med fokus på karriere, kompetenceudvikling og ledelse.

Onsdag d. 06. maj 2015

Kl. 16:00 - 20:30

Fra 150 kr.

 

Beskrivelse

I anledning af 100 året for kvindernes valgret retter vi blikket mod de næste 100 år og giver dig værktøjerne til at gribe fremtiden og de karrieremuligheder, den byder på. Vi diskuterer kompetenceudvikling, networking og ledelse – og hvordan kvinder i de naturteknologiske fag kan arbejde aktivt med alle tre.

Konferencen byder både på konkrete redskaber fra IDAs rådgivere og faglige netværk samt oplæg og indspark fra tre stærke kvinder – og en mand!

Dagens program byder på:

16.00-17.00 - Karrieremarkedsplads

Kom og få råd til karrieren hos standene fra:

IDAs juridiske rågivere: Har du spørgsmål til lønforhandling eller ansættelsesforhold? Få svar hos rådgiverne og hør om IDAs juridiske rådgivning

Capax Recruitment: Medbring dit CV og hør om rekruttering og headhunting og få CV-sparring (først til mølle)

IDAs fagtekniske selskaber: Hvad kan du bruge selskaberne til? Hør om hvordan, du bliver aktiv i IDA og får viden, netværk og sparring.

IDAs ledelses- og kompetencerådgivning: Vil du have råd om kurser og efteruddannelse? Giv din karriere et gennemtjek og planlæg dit næste træk hos kompetencerådgivning

Akademisk Forlag: Hør om og køb de nyeste bøger inden for ledelse, effektiv kommunikation og personlig udvikling

Karrierekonsulent Lise Dan fra IDAs karriererådgivning og managing partner Christina Just, Capax Recruitment, holder oplæg om networking og kompetenceopbygning kl. 16.10, 16.25 samt 16.40

 Der serveres en let buffet og forfriskninger.

17.00-19.00 - Grib fremtiden!

Velkomst
v. Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen IDA

Myter, kvoter og kvinder
v. prof. Lynn Roseberry, CBS

Kom og hør Lynn Roseberry tage livtag med myterne om køn og ledelse og fortælle om 7 principper, der kan punktere dem. Lynn Roseberry underviser i mangfoldighedsledelse og hendes bog, "Bridging the Gender Gap", bygger på forskning i mangfoldighed og ligestilling i virksomheder. Hun er Equal Opportunity Officer for det videnskabelige personale på CBS med fokus på gennemsigtighed i rekuttering og forfremmelsesprocesser samt ligestillingsbevidst sammensætning af udvalg.

Hør Lynn Roseberry fortælle, hvad der er op og ned i debatten om kvinder i ledelse, og hvordan man som medarbejder og leder kan fremme mangfoldighed og ligestilling på naturteknologiske arbejdspladser.

Frontløber i mangfoldighed – erfaringer fra IBM Danmark
v. Lars Mikkelgaard-Jensen

Med 11 år i ledelsen er bestyrelsesformand og tidl. direktør i IBM Danmark, Lars Mikkelgaard-Jensen, en af Danmarks mest erfarne topledere. Han har arbejdet med teknologibranchens udfordringer både på innovations- og produktudviklingsområdet, men også på ligestillingsområdet. Som direktør har han sat mangfoldighed på dagsordenen i IBM's rekrutteringsproces ved bevidst at tiltrække, udvikle og fastholde kvinder. Lars Mikkelgaard-Jensen har været DI's ambasssadør for flere kvinder i ledelsesstillinger og opfordrer til, at virksomhederne tager ligestilling fra tanke til handling -  og at mænd også deltager i ligestillingsdebatten.

Lars Mikkelgaard-Jensen fortæller om værdien af større andele af kvinder i teknologitunge virksomheder

To skridt frem, men...
v. Dorte Toft, blogger og programmør

Dorte Toft var oprindeligt programmør, men skriftede til journalistikken. På CV'et står blandt andet dagbladet Børsen, Computerworld og KMD. Hun står bag bogen "Lykkelig i Nørdland" om kvinder i "de hårde fag" (STEM) såsom ingeniørfag, datalogi og matematik. Dorte Toft blogger om teknologi og erhvervsliv på Berlingske Business, og aldrig er der så meget ballade i kommentarsporet, som når køn er vinklen. Hun vil tale om den benægtelseskultur, der præger Danmark også i medier, samt om lyspunkterne, der dog især ses i udlandet.

Spørgsmål og debat med salen

Formand Frida Frost er ordstyrer, når Lynn Roseberry, Lars Mikkelgaard-Jensen og Dorte Toft diskuterer og svarer på spørgsmål fra salen

19.00-19.30 - Agnes & Betzy-prisen 2015

Vær med når IDA hylder inspirerende og synlige ingeniører! Helle Bugge, sidste års prismodtager, fortæller om prisens betydning for hende. Årets Agnes & Betzy-pris samt rejselegatet på 25.000 kr. overrækkes af formand Frida Frost til ingeniøren, der har gjort noget ganske særligt for faget og synliggørelsen af fagets kvinder.

19.30-20.30 - Reception og networking

Forfriskninger og netværk

 

Står du i begyndelsen af din karriere, eller er du godt i gang og vil have inspiration til de næste skridt, byder vi velkommen til en konference, der vil boble med inspiration og brugbare værktøjer til karriereplanlægning for naturvidenskabens kvinder.

Vi glæder os til en dag med fokus på kvinder, der styrker!

P.s. Mænd er også velkomne!

Bemærk: Inkluderet i arrangementets pris er også bogen Bridging the Gender Gap af Lynn Roseberry og Johan Roos, værdi 349 kr.

 

Praktisk Info

Hvor

Vandrehallen


Hvornår

Onsdag d. 06. maj 2015

Kl. 16:00 - 20:30


Pris

Ledig

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Studiemedlem

150 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Medlem

250 kr.

Tilmeldingsfrist

30. april 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

200


Ledige pladser

105


Arrangementsnr.

314117


Arrangør

Agnes & Betzy Prisen