Arrangement

La Traviata - Opera af Verdi på Malmö Opera

- Verdis La Traviata tilhører en milepæl inden for operarepertoiret. Musikken er spækket med fantastiske melodier i et mesterligt musik dramatisk værk. En opera om kærlighed og svig. Den opleves på Malmö Opera, hvortil vi kører med bus fra Hillerød.

Malmö

Søndag d. 10. februar 2019

Kl. 13:30 - 21:00

Fra 570 kr.

 

Beskrivelse

La Traviata

Tag til Malmö og mærk dødens triumf skriver Søren Schauser efter sin oplevelse af operaen.

Verdis tragiske kærlighedshistorie La Traviata er godt pakket med fantastiske melodier, hvilket formodentligt er årsagen til, at den er verdens netop nu mest spillede opera. Verdenssopranen Patricia Petibon, som netop har givet to helt udsolgte koncerter i København, synger her rolledebut som Violetta.

Violetta Valéry er prostitueret, med rige mænd som kunder. Men kan fester med alkohol og sex holde tomheden borte? Når Alfredo Germont kommer ind i Violettas liv bliver han svaret på hendes drømme om kærlighed og respekt. Men Violetta lider af en svær sygdom som gør hende stadig svagere. Desuden indhenter fortiden hende og hun tvinges til at ofre sin kærlighed for at redde familien Germonts rygte.

Komponisten​
Da Giuseppe Verdi skrev La Traviata, blev han i princippet økonomisk uafhængig. Han kunde derfor skrive friere end nogensinde tidligere. Operaen er baseret på Alexander Dumas skandalestykke om en ung prostitueret, Kameliadamen. Den musikalske skildring af Violettas død ansås næsten som skandaløst realistisk af det samtidige publikum. Den er nu den mest spillede opera i verden.

Sangerne
Verdenssopranen Patricia Petibon står for rolledebut som den dømte Violetta. Hun veksler med Rebecca Nelsen, som for et årstid siden gjorde en fantastisk Susanna i Malmö Operas roste publikumssucces Figaros bryllup. Den unge tenor Sehoon Moon, som i sommer slog igenom på Glyndebournefestivalen, synger rollen som Violettas elskede Alfredo Germont.

Teamet
Den franske regissør Olivier Py tager fat på den skæbne bestemte fortælling om Violetta. Visuelt er han inspireret af den mexicanske tradition at fejre De dødes dag, Día de muertos. Scenebilleder og klæder gnistrer i sort og guld, med forgængelighedens symboler som dødningehoveder og lys. Otte dansere fra Tivoli Balletten i København er tillagt det i forvejen store ensemble.

Den unge dirigent Rafael Payare har allerede lagt verden for sine fødder. Han veksler med det svenske stjerneskud Jakob Hultberg og den tyske Norden-elsker Wolfgang Wengenroth, som bland andet har leddet orkestrene på den Kungliga Operan i Stockholm og Det Kongelige Teater i København.

OPERA I TO AKTER

PREMIER 17. nov. 2018 på Store scenen.
SPROG Italiensk, tekstet på svensk. Tekstmaskinen placeres ved scenekanten.
LÆNGDE Ca 2 t 45 min

Ophavspersoner

Musik Giuseppe Verdi
Libretto Francesco Maria Piave efter Alexander Dumas roman Kameliadamen.

Billetprisen omfatter teaterbilletten, busturen frem og tilbage samt rejemad og 1 glas vin i pausen. Vi mødes ved bussen på Trafikpladsen, Carlsbergvej 30, ved trappen over DSBs jernbaneterræn. Billetterne udleveres ved bussen. Tidspunktet virker tidligt, men der kan gå tid med den svenske grænsekontrol – husk endelig billedlegitimation i form af pas eller kørekort. Fra Hillerød kører vi til Ørestad station, hvor der er opsamling fra Metroen ca 14:30 og videre til Malmö Opera i bus.

Såfremt I er interesseret i at benytte Metroen og opsamling ved Ørestad Station, bedes I anvende tilvalg. Vi ankommer i god tid til forestillingen, der begynder kl. 16. Stykket varer ca 3 timer inkl. pause. I pausen serveres en stor svensk rejemad ved borde i caféen. Efter forestillingen holder bussen udenfor, hvor vi blev sat af. Herefter kører vi retur til vores udgangssteder.

Arrangør: Knud Melballe Olsen, M: +45 2421 1586, mail: melballe@pc.dk

 

Praktisk Info

Hvor

Malmö Opera

Östra Rönneholmsvägen 20

Malmö

Bus fra Hillerød Trafik og P-plads, Carlsbergvej 30, 3400 Hillerød


Hvornår

Søndag d. 10. februar 2019

Kl. 13:30 - 21:00


Pris

Ledig

570 kr.

Medlem

570 kr.

Seniormedlem

570 kr.

Studiemedlem

570 kr.

Tilmeldingsfrist

23. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

13


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

650 kr.

Ørestad Metrostation møde med bussen

0 kr.

Arrangementsnr.

328096


Arrangør

Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland