Arrangement

Lær at byde problemerne velkommen

- som leder kan du nemlig være sikker på, at problemerne nok skal komme til dig. Tilmeld dig dette arrangement, hvis du som leder gerne vil inspireres til nye handlemuligheder over for de problemer, som enhver organisation må håndtere.

Tirsdag d. 01. september 2015

Kl. 17:30 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Lær at byde problemerne velkommen - som leder kan du nemlig være sikker på,  at problemerne nok skal komme til dig. 

Tilmeld dig dette arrangement, hvis du som leder gerne vil inspireres til nye handlemuligheder over for de problemer, som enhver organisation må håndtere.  

Aftenens oplægsholder Jacob Folke Rasmussen taler for, at de problemer, vi møder, indeholder vigtig viden om vores organisationer og om deres foretrukne fremtid. Denne viden kan vi få adgang til, hvis vi ændrer vores tilgang til de vanskeligheder, som uvilkårligt er en del af enhver leders hverdag. Jacob skriver følgende om oplægget: 

Én ting, du som leder kan være sikker på, er, at du skal håndtere masser af problemer. Jo sværere en problemstilling fremstår, desto større er chancen for, at der bliver kigget på dig med en forventning om, at du gør noget eller har et bud på en løsning.   

Men hvad er det så, man kan gøre? Det findes der mange forskellige strategier for. I de seneste år har det været oppe i tiden at se det løsningsorienterede og positive som den bedste medicin imod det problematiske.  

Budskabet i aftenens oplæg er imidlertid, at der ligger noget vigtigt gemt bag det vanskelige, og at der er noget værdifuldt i at invitere problemerne indenfor og byde dem velkommen. Dette som et alternativ til at ville undgå problemerne eller slippe af med dem hurtigst muligt. Som Peter Lang engang har formuleret det:  

”Behind every problem lies a frustrated dream - and the dream came first” 

Citatet minder os om, at noget kun bliver et problem, fordi noget andet er vigtigt for os. I din opgave som leder kan du derfor med fordel tage afsæt  i det problematiske i dit design af den ønskede fremtid. Dette både på organisationens, medarbejdernes og dine egne vegne. En væsentlig pointe i oplægget er, at en sådan tilgang tilmed giver dialogen, medbestemmelsen og det konstruktive samarbejde bedre vilkår. 

Oplægsholder: Jacob Folke Rasmussen  

Jacob har mange års erfaring i håndtering at ledelsesmæssige og organisatoriske problemstillinger. Han har selv været leder i mere end 10 år, og har desuden beskæftiget sig intensivt med fortællingers betydning for menneskers og organisationers udviklingsmuligheder via studier og medudvikling af narrativ teori og metode. Jacob arbejder i sin nuværende hverdag som konsulent, terapeut og kursusholder. Han er desuden medforfatter til flere bøger om narrativ praksis.

Vi mødes klokken 17.30 til en sandwich og en øl/vand.

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 01. september 2015

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

IDA Engineering Club

0 kr.

Ledig

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Firmamedlem

100 kr.

Medlem af arrangør

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

200 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

300 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.500 kr.

Tilmeldingsfrist

27. august 2015 - kl. 21:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

100 kr.

Arrangementsnr.

314934


Arrangør

IDA Lederforum Hovedstaden