Arrangement

LEAN - Ledelse af projekter 3 - Aalborg

Aalborg

Onsdag d. 08. maj 2013

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

LEAN LEDELSE AF PROJEKTER 1 + 2 + 3 - Fra projektidé til forretningsfordel

Udfordringen i projekter er, at de ofte indeholder uforudsigelighed, både fra projektejer der bliver klogere i processen og fra projektleder, der ofte overraskes over kompleksiteten. Det er derfor svært at opbygge en fast proces og skabe en fast rytme. Møderækken Lean Ledelse af projekter sætter fokus på forskellige ledelsesområder, giver sparring til angrebsvinkel, forslag til nogle indsatsområder og styringsredskaber i relation til leverandøren. Udgangspunktet for vores erfaringer er IT projekter og de uforudsigeligehder der ligger deri.

Undervisere
Claus Holm, MBA, har arbejdet med opstart og internationalisering af IT virksomheder siden 1988, og har deltaget i opstart og salg af virksomheder til USA og Sverige. Boris Wortmann har arbejdet med indførelse af Lean processer i projekttunge organisationer. Boris, der både er ingeniør og MBA, har deltaget i udvikling af en del metoder, principper og værktøjer indenfor indkøb og levering af større IT projekter.

Møderækken består af 3 møder på hver 3 timers varighed - tilmelding til det enkelte møde er nødvendigt.

Lean Ledelse af projekter 3 – ”Visuel ledelse – STRÆB efter perfektion”
Med den stadigt stigende informationsstrøm er behovet for hurtigt overblik og visualisering vigtig for at skabe en fælles forståelse mellem køber og udvikler. Indføring af visuelle værktøjer er med til at forøge dialogen såvel internt mellem udviklerne og i forholdet til kunder. Indføring af tavler er et eksempel på visuel ledelse, men hvordan kan det overføres til opgavestyring, porteføljestyring, sty¬ring af kundedialog m.v.? Emnet indeholder såvel teori som praktiske eksempler.

Læs mere om Lean 1 + 2 her:

Lean Ledelse af projekter 1 – ”Næste gang skal vi have en bedre kravspecifikation!”
Fundamentet for opstart af et IT projekt er ofte en kravspecifikation, men ofte står man tilbage efter projektet med den konstatering at ”Næste gang skal vi have en bedre kravspecifikation!”. Udfordringen er, at udviklingsprocessen indeholder opbygning af viden, hvorfor der er krav om andre metoder. Fokus er på styring af uforudsigelighed og håndtering af beslutninger i forløbet. Project Foundation er et dialogbaseret værktøj udviklet af GoApplicate, som sikrer overblik, udstiller uvidenhed, og løbende holder fokus på kundeværdi.
Er afholdt: Onsdag 10. april 2013, kl. 17.00 - 20.00 - tilmelding på arr.nr. 997061

Lean Ledelse af projekter 2 – ” Styring af projektets gennemløbstid!”
Mange IT projekter bliver forsinkede, de bliver dyrere end forventet, og det man som kunde forventede fra start, får man ikke, når projektet er færdigt. For at kunne styre levering (tid, pris, funktionalitet, kvalitet) af et udviklingsprojekt indenfor de aftalte rammer og med hensyntagen til den viden, der opbygges i projektforløbet, er der nogle ”grundlove” om gennemløbstid, som vi skal forstå. Emner som kø-teori, fokus på variansstyring, indføring af pull, risikoområder m.v. behandles.
Afholdes: Onsdag 24. april 2013, kl. 17.00 - 20.00 - tilmelding på arr.nr. 997069
 

Praktisk Info

Hvor

Ingeniørhuset i Aalborg

Vestre Havnepromenade 9. 3 sal

9000 Aalborg


Hvornår

Onsdag d. 08. maj 2013

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Arbejdsledig, medlem

200 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

200 kr.

Medlem

585 kr.

Seniormedlem

585 kr.

Ekstern mødedeltager

935 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.935 kr.

Tilmeldingsfrist

04. maj 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

997070


Arrangør

IDA Lederforum Nordjylland