Arrangement

Ledøje med stråtækte huse, spændende historie, unik dobbeltkirke og landets smukkest beliggende petanquebaner.

Ledøje har dobbeltkirke fra 1225 relateret til Hvide slægten, hvor vi kommer op i tårnet og får demo af orglet. Landsby by med stråtækte huse, dejligt madsted og smukt beliggende petanquebaner – som vi alt sammen skal opleve sammen med kyndige vejledere.

Smørum

Torsdag d. 16. april 2015

Kl. 11:00 - 15:30

Fra 260 kr.

 

Beskrivelse

Program
 • Start i Ledøje Kirke kl. 11:00.
 • Viceborgmester Jens Jørgen Nygaard fortæller om kirken.
 • Opdeling i to hold, som bytter undervejs.
  • Tur i tårnet med Britta V. Lindeløv og Jens Jørgen Nygaard
  • Lyt til orglet og hør om orglets teknik af organist Søren Lindeløv.
 • Ca. 12:30 Varm frokost med drikkevarer i Café Madkæret, hvor Lars Friis fortæller lidt generelt om byen og en smule om Frederikssundsmotorvejen.
 • 13:30 Rundtur i Ledøje, hvor Lars Friis viser rundt og fortæller.
 • 14:30 Eftermiddagskaffe med småkager i klubhuset for Ledøje Petanque Club.
 • 15:00 Frit spil på petanquebanerne med en forfriskende øl.

Ledøje Kirke er bygget som privatkapel, måske med Gotthart kapellet ved domkirken i Mainz som forbillede, men mindre. Kirken kan være 4-5 gange inde i Roskilde Domkirke. I tårnet og over overkirken er der ”rigtigt” tømmer som i domkirken. Vi kommer helt op til klokkerne, hvorfra man i godt vejr kan se Roskilde Domkirke i det fjerne som en miniaturekirke og nogle af Københavns tårne.
Jens Jørgen Nygaard fortæller, og det er ikke kedeligt. Jens Jørgen har udgivet en bog om kirken. For nylig var det i øvrigt selve Dronning Margrethe, han viste rundt i kirken.

 

Ledøje by har gamle, stråtækte huse med B-fredning, forsamlingshus, fredsplads, gadekær og idyl. Gøgen og nattergalen får dog snart konkurrence fra Frederikssundmotorvejen. Ledøje by bærer præg af tiden fra før udskiftning af gårdene. Der knytter sig spændende historier til det hele, bl.a. fra svenskekrigene. For nylig har Ledøje-Smørum Historisk Forening udgivet en bog om Ledøje.

 

Ledøje Petanque Club har nok landets smukkest beliggende petanquebaner. Efter eftermiddagskaffen er der fri adgang til at spille – måske med kyndig vejledning af et par indfødte. Det burde være det perfekte petanquevejr på den tid af året, så de der har tid og lyst kan tage nogle omgange petanque. Klubben har kugler til fri afbenyttelse. Og ligegyldigt om man spiller eller blot ser på, er der en svalebajer til alle der har holdt ud.

 

Arr. Jens R. Rasmussen, 24 40 87 22

 

 

Praktisk Info

Hvor

Restaurant Kongemosen

Kongemosen 1

2765 Smørum


Hvornår

Torsdag d. 16. april 2015

Kl. 11:00 - 15:30


Pris

Ledig

260 kr.

Medlem

260 kr.

Seniormedlem

260 kr.

Studiemedlem

260 kr.

Tilmeldingsfrist

14. april 2015 - kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

10


Tilvalg

Ledsager

260 kr.

Arrangementsnr.

313583


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland