Arrangement

LHC og jagten på vores usynlige univers

Onsdag d. 02. maj 2012

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Vi har inviteret 2 forskere fra Niels Bohr Institute til at komme og holde foredrag om den teoretiske og eksperimentelle fysik ved Large Hadron Collider.

Troels C. Petersen vil holde foredrag om:

LHC og jagten på vores usynlige univers

Med CERNs Large Hadron Collider (LHC) har forskningen i partikelfysik trådt ind i en ny era. Ved at kollidere protoner ved de højeste energier nogensinde forventer vi at kunne løse nogen af universets gåder. Hvordan får partikler deres masse? Hvad udgør det mørke stof i Universet? Og hvad blev der af alt antistoffet lige efter Big Bang, som ellers skulle have resulteret i et helt tomt univers? Svarene på de mest fundamentale spørgsmål fås fra rå data i den enorme ATLAS detektor, hvor man for nyligt har set de første hints af den længe søgte Higgs-partikel. Troels vil fortælle om alt dette og meget mere.

Derefter holder Emil Bjerrum-Bohr følgende foredrag:

Fra den Teoretiske Fysik til Eksperimenter ved LHC

Vi lever i en spændende tid i fysikken, med nye gennembrud i den teoretiske fysik, såvel som fornyede muligheder for eksperimenter ved 'Large-Hadron-Collider' (LHC) i CERN. Her sker kollisioner af protoner ved uhørt høje energitætheder.

Det giver os mulighed for at forstå fysikkens kræfter på de hidtil mindste skalaer. Vi vil her diskutere nye metoder til behandling af teoretiske modeller, som er inspirerede af streng-teorien og af nyligt opdagede symmetrier. Sådanne metoder kan give os nye ideer til at forstå sammenhænge blandt naturkræfterne, fx ser vi en mærkelig sammenhæng i mellem tyngdekraften og de stærke kernekræfter. Nye metoder har også betydning for behandlingen og fortolkningen af de eksperimentelle data fra LHC.

Der serveres sandwich og drikke i pausen.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 02. maj 2012

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

30. april 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

26


Arrangementsnr.

994136


Arrangør

IDA Mechanical København