Arrangement

Mangler der faglighed i ingeniøruddannelsen?

”Har vi den rigtige ingeniøruddannelse?” ” Mangler der faglighed i ingeniøruddannelsen ?”

Kolding

Onsdag d. 23. oktober 2013

Kl. 17:30 - 20:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

”Har vi den rigtige ingeniøruddannelse?”

 

”Mangler der faglighed i ingeniøruddannelsen?”

 

Rekrutteringsgrundlaget har ændret sig meget i de sidste 30-40 år. Oprindeligt blev civilingeniørerne rekrutteret fra gymnasierne og teknikumingeniørerne fra studerende med en håndværksmæssig baggrund. Nu sker rekruttering fra gymnasierne, og kun 8 % af de studerende kommer i dag med en håndværksmæssig erfaring til ingeniøruddannelsen. Det er klart en svaghed i produktion og udvikling, da den håndværksmæssige indfaldsvinkel betyder meget for produktionen og fastholdelse af produktion i Danmark.

Vi ved, at den håndværksmæssige ingeniørbaggrund er efterspurgt, Skal vi have den håndværks faglige kompetence tilbage i ingeniøruddannelsen. Kan håndværket læres på en værkstedsskole, eller kræver det en mesterlæreplads? Skal uddannelsen gennemføres på f.eks. engelsk, for at tilgodese udenlandske studerende? Det og andre spørgsmål vil blive debatteret på mødet

I Danmark er det maskinmester uddannelsen, der erstatter de ingeniører, der tidligere kom med den teoretiske og håndværksmæssige baggrund, og de vil ofte på det praktiske niveau kunne løse problemerne på tværs af de faglige og sproglige barrierer.

Skal dette løses i fremtiden er en af løsningerne, værkstedsskolerne, der kan danne baggrund for at dygtige unge med faglig baggrund får øget adgang til ingeniør uddannelsen. Om ingeniør uddannelsen skal ændres fra det nuværende teoretiske niveau til et mere praktisk uddannelse, når det ikke lige gælder forskningsopgaver.

 

Dette og andre aspekter drøftes meget i det politiske system i øjeblikket. Kom og vær med i debatten.

 

Kemiingeniør m. af IDA, Birgit Storm, og ingeniør m. af IDA Direktør Jørgen Thyrsted Thomsen, der begge i mange år har undervist ingeniør studerende, og stået som vejledere og censorer ved eksamener, giver hver deres indlæg og debatterer problematikken. Jørgen Thyrsted Thomsen har i mange år været en aktiv erhvervsmand og på egen krop følt krav og behov for kvalifikationer og kompetencer til ingeniører.

 

Forplejning: Der serveres sandwich og forfriskninger i forbindelse med mødet.

 

 

 

Praktisk Info

Hvor

House of Innovation - Kolding

Jernbanegade 27

6000 Kolding

Kantinemødelokalet, 3. sal


Hvornår

Onsdag d. 23. oktober 2013

Kl. 17:30 - 20:30


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

400 kr.

Tilmeldingsfrist

18. oktober 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

36


Arrangementsnr.

308072


Arrangør

IDA Syd