Arrangement

Mekaniske musikinstrumenter

Mekaniske Musikinstrumenter v/ radiomekaniker Jess Laursen

Tirsdag d. 14. april 2015

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Mennesker har altid selv lavet musik – ved at spille på eller med primitive fløjter, trommer, klokker og mere avancerede instrumenter. Mennesket har så et sige været del af instrumentet. Med meka-niske musikinstrumenter forholder det sig anderledes. Al musikken frembringes og udføres helt mekanisk uanset om der er tale om et eller flere musikinstrumenter eller om hele koncert- eller jazz-orkestre.

I foredraget skal vi høre, hvad mekanisk musik er, hvornår det hele begyndte, og hvordan den mekaniske musik har udviklet sig gennem tiderne. Støttet af lyd og billede gennemføres en tidsrejse fra de første simple klokke- og fløjtespil, over lirekassen, og op til de helt store musikmaskiner med mange instrumenter, der kunne erstatte hele orkestre og for eksempel spille op til dans.

Jess Laursen er uddannet radiomekaniker og blev efter et ophold i England hos PYE i begyndelsen af 1950’erne ansat som en af Statsradiofoniens første TV-teknikere. Jess Laursen har gennem et langt liv interesseret sig levende for mekanisk musik.

 

Praktisk Info

Hvor

Se mødetavlen


Hvornår

Tirsdag d. 14. april 2015

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

14. april 2015 - kl. 02:00


Antal pladser

90


Ledige pladser

55


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

312862


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK