Arrangement

Membraner og lufttæthed - hvordan vurderes de?

Tirsdag d. 26. november 2013

Kl. 19:00 - 21:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

I moderne byggeri anvendes mange forskellige typer membraner, fx dampspærre, fugtspærre, vindspærre, radonspærre og undertag. Ofte er bygningens ydeevne helt afhængig af, at membranerne virker korrekt. Det gælder fx fugtspærren, som sikrer mod kapillær opsugning, radonspærren som sikrer mod indtrængning af radon i bygningen, dampspærren som sikrer mod både diffusion og konvektion, men som desuden ofte indgår som en vigtig del af bygningens lufttæthed. For at membranerne skal fungere korrekt skal både materialer og arbejdsudførelse være i orden – og så skal de selvfølgelig have lang levetid. Bedømmelse af membraner – både materialer og udførelse - er allerede et vigtigt emne for skønsmænd og må forventes at få stigende betydning.

Ved mødet vil civ.ing. Erik Brandt, SBi fortælle om dampspærrer og fugtspærrer, herunder om hvilke krav der stilles til udførelse af detaljer, fx samlinger og gennemføringer. Civ. Ing. Tommy Bunch-Nielsen, Bunch Bygningsfysik vil fortælle om undertage og tagmembraner herunder erfaringer med forskellige typer af tagduge og undertage og den frivillige kontrolordning DUKO. Endelig vil ingeniør Lars Due, Isolink fortælle om forsøg med at udføre dampspærrer lufttætte og om praktiske erfaringer med lufttæthedsmålinger herunder om, hvordan resultater af lufthastighedsmålinger og termografering i forbindelse med målinger tolkes.

Der vil ved mødet blive vist eksempler fra sager, som illustrerer hvor problemerne typisk optræder, og hvad man som skønsmand skal være opmærksom på. 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 26. november 2013

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

26. november 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

60


Ledige pladser

37


Arrangementsnr.

308842


Arrangør

IDA Syn og skøn