Arrangement

Menneske og Ligninger – så er det MAN RAY på Glyptoteket

Han er provokerende, selviscenesættende og visionær og hører til blandt det 20. århundredes kunsts absolutte sværvægtere. Her mødes kunsten med matematiske gåder, menneskekroppe og Shakespeares nådesløse romantik. Tag børn med. Bruch i Café Glyptoteket

København V

Søndag d. 13. september 2015

Kl. 11:00 - 15:00

Fra 230 kr.

 

Beskrivelse

Man Ray (1890-1976) blev født ind i den tidlige europæiske avantgarde. Han satte et markant aftryk på både dadaismen og surrealismen, og meget hurtigt indtog han positionen som en pioner inden for moderne fotokunst. Sommerens store særudstilling lægger alen til vores forestilling om Man Ray og viser en uortodoks kunstner, der i den grad overskrider kunsthistoriens etablerede kategorier.

Man Ray - nu med maleri
De færreste forbinder Man Ray med farvestrålende, pastose oliemalerier af tredimensionelle matematiske figurer. En fotograf, som maler? En konceptuel kunstner, der tager livtag med noget så traditionelt som det figurative maleri? Sommerens store særudstilling på Glyptoteket trækker Man Ray ud af den gængse fortælling og tegner et nuanceret billede af en kunstner, som fra start til slut havde eksperimentet som sit livsværk. Udover at samle en lang række af Man Rays hovedværker, heriblandt flere af hans skelsættende fotografier, er udstillingens helt store scoop maleriserien Shakespearean Equations, som vil være en nyhed for de fleste.

Matematik, krop og Shakespeare
Med godt 130 værker vises hele Man Rays kunstneriske spændvidde fra de unge år til den sene produktion og dermed også hans suveræne favntag med både fotografi, skulptur og altså også maleri. Udstillingen trodser den typiske kronologiske præsentation og fokuserer i stedet på den materielle synergi, der eksisterer værkerne imellem. Netop Shakespearean Equations danner hovedakse i udstillingen og lægger grundfortællingen om Man Rays fascination af universelle gåder. Her mødes kunstnerpraksis med matematiske gåder, menneskekroppe og Shakespeares nådesløse romantik. Intet mindre! Kunsten bliver en prisme for de store perspektiver og sætter universet på spidsen. Vel at mærke på en måde, der forbavser øjet og lader gåderne stå åbne.

Gør som Man Ray – Tankegangen og Modelkabinettet
I direkte tilknytning til udstillingen ligger Tankegangen. Et område, hvor man kan spille skak og løse ligninger, med eller uden kyndig vejledning. Man kan også prøve det Matematiske Modelkabinet, der er særligt udviklet til udstillingen: En elektronisk, interaktiv ligningsforvandler, hvor man med enkle greb kan ændre og variere de matematiske og formelle parametre for geometriske figurer og selv lege med de man ray’ske former.

Arrangementet starter med brunch i cafeen ved Vinterhaven kl. 11.

Rundvisning er umiddelbart herefter.

Pris pr. person for medlem og max. 1 ledsager: kr. 230

Arrangementet dækker entre, omvisning og brunch incl. 1 glas juce og kaffe/te.  Øvrige drikkevarer er for egen regning. 

Adgang til hele museet er inkluderet i prisen.

Det vil være muligt at tage børn under 18 år med. Dog er antallet begrænset, så meld børn til hurtigst muligt.

Pris for børn:                                                                                                                                                       Entré og omvisning er gratis, men spisning og drikkevarer indgår ikke i arrangementet, så dette er for egen regning. Det vil sige, at I selv betaler særskilt for børn i cafeen ved bestillingen.

 

 

 

 

 

 

 

                                                               --o--

 

 

Praktisk Info

Hvor

Ny Carlsberg Glyptotek

Dantes Plads 7

1556 København V


Hvornår

Søndag d. 13. september 2015

Kl. 11:00 - 15:00


Pris

Ledig

230 kr.

Medlem

230 kr.

Seniormedlem

230 kr.

Studiemedlem

230 kr.

Tilmeldingsfrist

11. september 2015 - kl. 23:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

13


Tilvalg

Ledsager

230 kr.

Børn under 18 år er gratis, dog skal I selv betale for brunch

0 kr.

Arrangementsnr.

315082


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland