Arrangement

Mød de nye og gamle kornarter i mel og brød

Mandag d. 21. maj 2012

Kl. 19:00 - 21:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Brød har i gennem år tusinder været en vigtig del af vores daglige kost. Der er sket en udvikling af hvilke kornarter der har været anvendt til mel produktion og dermed til brødet. I de senere år har der været stor interesse for at genindføre gamle kornarter, men hvad betyder dette i det moderne brødbageri? Dette vil blive belyst lige fra dyrkningen, arterne, æltningsprocessen til smagen som deltagerne selv vil få mulighed for at opleve eksempler på. I pausen vil der være mulighed for at smage brød bagt af forskellige kornarter under sammen betingelser.


Program


19:00 Indledning v Grethe Hyldig


19:05 Dyrkning af brøndkorn set i historisk perspektiv, samt udfordringerne ved at
dyrke de gamle sorter i dag
v/ Johannes Ravn Jørgensen, Flakkebjerg


19:35 Hvede arter, hvad evner de og hvordan smager de?
v/ Aase Hansen og Gerrard Starr, KU-Life


20:15 Mød nogle af kornarterne i brød/boller og smag dem
Vi har brød/boller med bagt af 4-5 forskellige slags mel og præsentere ”testen”


21:00 Ælteteknik og dens betydning for brødbagning
v/ Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle


21:30 Afslutning

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Mandag d. 21. maj 2012

Kl. 19:00 - 21:30


Pris

Studiemedlem

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Ekstern mødedeltager

150 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.150 kr.

Tilmeldingsfrist

21. maj 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

125317


Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet