Arrangement

Mød tegneren, der hver uge gør grin med ingeniører

Hver uge giver tegneren Lars Refn sit personlige syn på teknologi og ikke mindst ingeniørerne bag den. Han viser tegninger og stiller op til debat om, hvor langt man kan gå i satiren. Og få gløgg og æbleskiver til!

København V

Onsdag d. 28. november 2018

Kl. 19:00 - 21:00

Fra 75 kr.

 

Beskrivelse

Ingeniørens tegner gennem 35 år, Lars Refn, fortæller sin personlige beretning om at være inde i Ingeniøren:

Lars Refn siger:

”Jeg har tegnet satire i Ingeniøren gennem mere end 35 år. På kærlig vis har jeg søgt at gøre grin med ingeniørerne og deres fantastiske fag. I 1998 fik jeg min egen rubrik – Ugens satire på side to i Ingeniørernes fagblad. Teknologi, videnskab og politik har været de tre bærende temaer i satiren. Fortællingen om satiren i Ingeniøren bliver således også en flig af fortællingen om ingeniørfaget i Danmark fra overgangen til det 2100 århundrede og frem til i dag.

Emnerne for satiren rækker fra statens køb af IT og IC4-tog til kunstig intelligens og MRSA – fra rejsekort og rumraket til selvkørende biler og butsnudede frøer.

Jeg vil i min præsentation fortæller jer lidt om, hvordan det er at arbejde som bladtegner eller journalistisk tegner i ingeniørerne faglige verden. Jeg tager udgangspunkt i mit eget arbejde for Ingeniøren og viser en hel masse tegninger. Mest tegninger der har været bragt i Ingeniøren, men også et par enkelte tegninger der ikke har været bragt.

Da jeg også er formand for foreningen Danske Bladtegneren under Dansk Journalistforbund, vil jeg også brede fortællingen ud til mere skumle hjørner af mit eget fag. Et fag der er inde i en rivende udvikling, fordi vi sammen med alt andet mediearbejde bevæger os fra trykte til digitale medier.

Jeg vil fortælle om hvordan denne hastige spredning til hele verden, har indflydelse på vores arbejde som satirikere. Jeg viser også eksempler på mit arbejde med karikaturer, satiretegninger og humor, i andre sammenhænge. Jeg kommer tæt forbi både Muhammedkrisen og Charlie Hebdo.

Jeg slutter af med en efterhånden klassisk debat om, hva’ man må og ikke må i satire – også i satire for og om ingeniører. Er islamofobi, racisme, seksisme også en del af ingeniørernes univers? Eller er det største tabu for en ingeniør en forkert decimal i pi eller en betonbor der smuldre? – Hvordan har vi det med censur, presse- og ytringsfrihed?”

Lars Refn har sidste år udgiver en samling af sine bedste satiretegninger gennem de seneste 20 år.

Bogen hedder "Inde i ingeniøren" og er udkommet på forlaget Fahrenheit.

Bogen kan købes på arrangementet til en specialpris på 150 kr. (normalpris 199 kr.).

Undervejs i arrangementet serveres æbleskiver og glögg.

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 28. november 2018

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Ledig

75 kr.

Medlem

75 kr.

Seniormedlem

75 kr.

Studiemedlem

75 kr.

Tilmeldingsfrist

19. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

80


Ledige pladser

70


Tilvalg

Ledsager

100 kr.

Arrangementsnr.

327297


Arrangør

SeniorForum, IDA København