Arrangement

Molekylære maskiner og organiske computere – Et bud på fremtidens computer?

Moores lov gælder ikke mere når vi taler om Transistorer. De kan ikke gøres hurtigere og billigere uden der opstår krybestrøm. Kan kemien løse den opgave? Er svaret Organiske computere ?

Torsdag d. 21. januar 2016

Kl. 17:00 - 18:30

Gratis

 

Beskrivelse

Kom og hør Professor Jan Oskar Jeppesen fra Institut for Fysik og Kemi på Syddansk Universitet give sit bud på fremtidens computere - molekylære maskiner og organiske computere?

Forestil dig mobiltelefoner, der kan indeholde milliarder af musiknumre, digitale kameraer, der kan indeholde milliarder af billeder eller, at meteorologerne kan lave holdbare vejudsigter et halvt år ud i fremtiden. Hvis disse herligheder skal blive til virkelighed, kræver det, at en ny computerteknologi bliver udviklet, fordi den teknologi vi bruger i dag ikke er god nok til at opbevare og behandle så meget information.

I mange år har forskere forsøgt at fremstille en organisk computer, der har potentialet til at blive så lille, at hundrede af nutidens computere kan være på det areal, der svarer til størrelsen af ét enkelt sandkorn. Ved hjælp af syntetisk kemi er man i dag i stand til at fremstille en speciel type organiske molekyler, som kaldes rotaxaner. Rotaxaner kan fungere som molekylære maskiner, og i foredraget vil det blive beskrevet, hvordan molekylære maskiner fremstilles, og hvordan de er blevet brugt til at fremstille komponenter til organiske computere.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Fredericia Gymnasium

Nørrebrogade 88, 7000 Fredericia


Hvornår

Torsdag d. 21. januar 2016

Kl. 17:00 - 18:30


Pris

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

20. januar 2016 - kl. 22:00


Antal pladser

11


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

316934


Arrangør

Trekantafdeling, IDA Syd