Arrangement

Navigationsinstrumenter til ubemandede rumfartsmissioner

Udforskningen af verdensrummet kræver det teknologisk fremmeste. Dansk rumfartsteknologi bidrager i de teknisk set mest ambitiøse rumfartsprojekter, og specielt indenfor navigationsområdet repræsenterer teknologi fra DTU Space det ypperste.

Tirsdag d. 26. november 2013

Kl. 19:30 - 21:30

Gratis

 

Beskrivelse

Udforskningen af det nære såvel som fjerne verdensrum har historisk set krævet det teknologisk fremmeste at realisere, og på denne baggrund er igennem tiden gjort mange videnskabelige og tekniske landvindinger. Rumfartsprojekter er dog altid - og ofte med rette - blevet associeret med store financielle og tidsmæssige omkostninger, og de senere år har set talrige eksempler på store internationale projekter der er gået over tid og over budget. Men hvad er det egentlig der driver omkostningerne i moderne rumfart, og hvad gøres fremadrettet for at nedbringe dem?

Dansk rumfartsteknologi bidrager i stadigt stigende grad til gennemførelsen af de mest teknisk ambitiøse rumfartsprojekter, og specielt indenfor navigationsområdet representerer dansk teknologi fra DTU Space det ypperste. Mange af de planlagte fremtidige nøglemissioner i både ESA, NASA og privat regí baseres således på danske navigationsinstrumenter, og vi er derfor i en unik position til at påvirke disse missioners udformning.

Foredraget vil fokusere på denne spændende udvikling imod bedre og billigere rumfart, samt hvorledes den nyeste generation af de danske navigationsinstrumenter i fremtiden vil gøre det muligt at foretage automatiserede landinger på Månen, hente prøver hjem fra Mars og flyve satelitter i formation med µm nøjagtighed. Alt sammen teknikker der vil gøre det muligt at opnå mere videnskab for færre penge.

Foredrag ved ph.d. Jonas Bækby Bjarnø, DTU Space.

Gratis arrangement i samarbejde med IEEE.

 

 

Praktisk Info

Hvor

212


Hvornår

Tirsdag d. 26. november 2013

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

26. november 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

21


Arrangementsnr.

308807


Arrangør

IDA E