Arrangement

New Materials – New Architecture?

Aarhus C

Tirsdag d. 19. marts 2013

Kl. 09:00 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

New Materials – New Architecture?

Hybridmaterialer – bøjeligt beton – kunstige muskler – oppustelige metalkonstruktioner og meget mere er på programmet til seminardagen New Materials – New Architecture? der afholdes d. 19. marts 2013 kl. 9.00-16.00 på Arkitektskolen Aarhus, Auditoriet Nørreport 20, 8000 Aarhus C.

New Materials – New Architecture? sætter fokus på arkitektens rolle, involvering og engagement i udviklingen, udnyttelsen og ibrugtagelsen af nye materialer og materialeteknologier.

Arkitektfagets digitale værktøjskasse muliggør i dag formgivning og projektudvikling som tidligere var umulig at generere, endda at tænke. Det udfordrer arkitektens forhold til og viden om den fysiske verden hvori og hvoraf arkitektur realiseres. Koblingen mellem den virtuelle og virkelige udvikling er ikke blot arkitektens håndgribelige udfordring – mens også fagets potentiale for en fremadrettet evolution. Arkitekten har en enestående mulighed for at indtage rollen som materialeudvikler til fordel for – eller i forlængelse af – formgivnings- og realiseringsambitioner, involvere teknologier fra andre fag i arkitekturen og udvikle eller tilpasse eksisterende materialeviden til fremtidens behov. Progressivt arbejde og forskning i materialernes virkelige verden rummer utallige muligheder for arkitektfaget og synes uundgåelig for en fortsat udvikling af den realiserede arkitektur.

Forelæsningsrækken på seminardagen præsenterer nye materialer og materialeteknologier med spændende og tydelige potentialer for arkitektfaget – og viser eksempler på arkitekten i rollen som materialeudvikler og teknologiforsker. På dagen vises en udstilling af de præsenterede materialer– kom, se, rør og diskuter.

Forelæsere:
Sarat Babu – Hybrid Material Architecture – Bartlett/BREAD
Gregor Fischer – Bendable Concrete - DTU
Erik Haastrup Müller – 30 Materialer, teknologier og processer - FUTATION
Aron Losonczi – Light-Transmitting Concrete - Litracon
Benny Lassen – Kunstige muskler/deformbare overflader – Syddansk Universitet
Phil Ayres - Free-Form Metal Inflation – CITA

 (Tidsplan kommer – se aarch.dk for løbende opdateringer)

Bag seminardagen New Materials – New Architecture? står MLAB – et nystartet materialeinitiativ på Arkitektskolen Aarhus. MLAB står for opbygningen og udviklingen af et nyt materialelaboratorium på arkitektskolen. Målet er et dynamisk og udviklingsbaseret værk- og vidensted med fokus på udvidelsen af kendskabet til materialer og til nye teknologier og processer i forlængelse heraf. MLAB er endnu ikke fysisk etableret på Arkitektskolen Aarhus – men forankrer sig med seminardagen New Materials – New Architecture? som en del af skolen.

Seminardagen er støttet af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprises.

Gratis adgang for alle.

Arrangør: Anders Kruse Aagaard

Arrangeret i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus og DSM. Kontaktperson hos DSM: Erik Haastrup Müller, em@futation.com

 

Praktisk Info

Hvor

Arkitektskolen i Aarhus

Nørreport 20

8000 Aarhus C


Hvornår

Tirsdag d. 19. marts 2013

Kl. 09:00 - 16:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

18. marts 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

87


Arrangementsnr.

997043


Arrangør

IDA Materialeteknologi