Arrangement

Nok er nok - oprør mod den skæve udvikling

Mandag d. 14. januar 2013

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Mange civilingeniører kender Niels I Meyer, som fysikprofessor på DTU. Mange flere kender ham som en ivrig samfundsdebatør, medlem af Romklubben, præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber, samt medlem af en række af statens forskningsråd og rådgivende udvalg vedr. energi og miljø. Som medforfatter til debatbogen og bestselleren ”Oprør fra midten” fra 1978 (med K. Helveg Petersen og Villy Sørensen) kom han for alvor i offentlighedens søgelys.

Niels I. Meyer har gennem et langt liv arbejdet for et humant ligevægtssamfund og har aldrig været bange for at gå mod strømmen – at gøre oprør. I sin nye bog: ”Nok er nok – oprør mod den skæve udvikling” (november 2012) analyserer han klodens miljømæssige, økonomiske og sociale problemer. Bogen fokuserer på de rige landes ansvar og på deres muligheder for at gå i spidsen for en alternativ, bæredygtig udvikling. En ruteplan hvor Danmark - og Norden - benyttes som eksempel. Hovedtesen er, at der er grænser for vækst, og at pengemagten er ved at afskaffe demokratiet. Uden gennemgribende ændringer af de dominerende økonomiske principper vil den skæve udvikling fortsætte.

Arrangementet vil give mulighed for at møde / gense Meyer samt at diskutere og udfordre hans analyse og ideer. Mødeformen vil lægge vægt på deltagerengagement. 

Ordstyrer: Erik Blas fra Ulandsfagligt Selskabs bestyrelse

Pris: Medlemmer af Ulandsfagligt Selskab: Gratis. Studerende 50 kr. Øvrige 250 kr.

 

Der serveres kaffe og the.

Bemærk:
Ulandsfagligt Selskabs bestyrelse har besluttet, at deltagelse i møder og arrangementer vil være gratis for medlemmer af Selskabet som en forsøgsordning i 2013. Personligt medlemskab koster kr. 400 om året, et firma/NGO medlemskab koster kr. 800 om året. Hvis du er medlem af IDA er et medlemskab gratis.

Så bliv medlem nu på: www.ida.dk/uland, og spar penge.

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Mandag d. 14. januar 2013

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Journalist

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

50 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Ekstern mødedeltager

250 kr.

Medlem

250 kr.

Seniormedlem

250 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.250 kr.

Tilmeldingsfrist

13. januar 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

9


Arrangementsnr.

996314


Arrangør

IDA Global Development