Arrangement

Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud

– kom bag om det virkelige forløb, og hør om ledelsessvigt set i et SMV perspektiv.

Tirsdag d. 10. marts 2015

Kl. 17:00 - 20:30

Fra 300 kr.

 

Beskrivelse

Som introduktion til IDA bestyrelsesuddannelse, der udbydes over fire dage/aftener i april – juni, afholder IDA Lederforum et spændende arrangement med Anders Wejrup, og giver samtidig en forsmag på, hvorledes bestyrelsesuddannelsen kommer til at forløbe.

Sagen om Nordisk Fjer og storsvindleren Johannes Petersen er et fantastisk og uforståeligt drama, som ændrede store dele af dansk lovgivning på erhvervsområdet. Bestyrelsesarbejde er siden blevet redefineret og professionaliseret, og der er kommet regelsæt for god selskabsledelse (softlaw). Men hvordan ser det ud med ledelseskompetencerne i SMV virksomheder i dag?

Få et enestående indblik bag facaden i Nordisk Fjer, og hør om de rystende og meget dramatiske begivenheder, der førte til Nordisk Fjer koncernens sammenbrud i 1990 og bestyrelsesformandens tragiske selvmord, fra en der har haft det helt tæt inde på kroppen de sidste mere end 25 år.

I sin egenskab af tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer koncernen og med baggrund i den i 2013 udkomne bog: ”Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer” af Charlotte Langkilde, fortæller Anders Wejrup på en levende og engageret måde om sine meget turbulente år i Nordisk Fjer, de svære valg han blev stillet overfor og det retslige efterspil.

Efter foredraget gennemføres en bestyrelsesworkshop, hvor deltagerne selv får lov til at tage stilling til de ledelses problemstillinger og dilemmaer, som direktioner og bestyrelser i dag udfordres med. Casen tager udgangspunkt i virkelige situationer fra små og mellemstore virksomheder indenfor ingeniørområdet.

Sluttelig gennemgås programmet for IDA bestyrelsesuddannelse, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholder og instruktør.

Målgruppe: 
Alle med interesse for ledelse og bestyrelsesarbejde, virksomhedsledere, bestyrelsesmedlemmer eller dem der påtænker bestyrelsesarbejde.

Udbytte: 
Indblik i bestyrelsesarbejdets opgaver, problemstillinger og dilemmaer samt ansvaret og dets konsekvenser. Desuden information om IDA bestyrelsesuddannelse.

Charlotte Langkilde har skrevet den højaktuelle bog fra 2013 - ”Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer”, der er Danmarks suverænt bedst sælgende fagbog/erhvervskrimi.

Instruktør og foredragsholder:

Anders Wejrup
(f. 1952). Indehaver af A.W. Regnskab SMV & Foredrag. Fra 1988-1990 adm. direktør i Nordisk Fjer Koncernen, part i det retslige efterspil 1990-2002, herunder en ufrivillig tur omkring Horserød Statsfængsel. Fra 1999 og frem til 2013 en af de centrale kilder til bogen.

Bjarne Dahl Hermansen
Virksomhedsrådgiver og bestyrelser. Har mere end 30 års erfaring fra internationale virksomheder indenfor ledelse, strategi, vækstplan, salg og turnaround. Indehaver af firmaet bbconsult.dk, og er desuden mentor og bestyrelsesmedlem i IDA Lederforum og IDA Selvstændig. Rådgiver i Erhvervsstyrelsens netværk for kriseramte virksomheder (Early Warning). Har assisteret mere end 20 virksomheder med turnaround. Uddannet ingeniør fra DtU, HD og bestyrelsesuddannelse fra CBS.

 

Deltager gebyret refunderes hvis deltager tilmelder sig IDA bestyrelsesuddannelse.

 

 

 

 

 

 

Praktisk Info

Hvor

101


Hvornår

Tirsdag d. 10. marts 2015

Kl. 17:00 - 20:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

300 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

300 kr.

Firmamedlem

300 kr.

Medlem af arrangør

300 kr.

Ledig

300 kr.

Medlem

300 kr.

IDA Engineering Club

300 kr.

Seniormedlem

300 kr.

Studiemedlem

300 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.300 kr.

Tilmeldingsfrist

09. marts 2015 - kl. 15:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

9


Arrangementsnr.

313644


Arrangør

IDA Lederforum Hovedstaden


Medarrangører

IDA Selvstændig