Arrangement

Ny kur mod arvelige sygdomme og brugen af containere i mikro-størrelse til behandling af sygdom

På dette gå hjem-møde får du indsigt i udvikling af fremtidens immunforsvar mod arvelige sygdomme. Efter pausen skal vi høre om, hvordan bruger af containere i mikro-størrelse, vil kunne behandle eksempelvis diabetes.

IDA Mødecenter, København V

Torsdag d. 26. april 2018

Kl. 16:45 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

Program:

Kl. 16:45 Mulighed for kaffe og te

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA Sundhedsteklogi

Kl. 17:05 CRISPR Cas9: Bakteriers immunforsvar er vores kur mod arvelige sygdomme v/ Shiraz A. Shah, COPSAC, Københavns Universitet, Region H

Kl. 18:15 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 18:45 Små løsninger til store problemer v/ Line Hagner Nielsen, DTU Nanotech

Kl. 20:00 Afslutning

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Uddybning af program:

CRISPR Cas9: Bakteriers immunforsvar er vores kur mod arvelige sygdomme v/ Shiraz A. Shah, COPSAC, Københavns Universitet, Region H

Bakterier bruger CRISPR for at beskytte sig mod vira. Vi kan bruge det som teknologi til at lave om i vores DNA. Dansk forskning er på forkant med udviklingen i verden. Hør hvordan.

De fleste bakterier har et immunforsvar mod vira, som vi kan bruge som værktøj til at ændre i vores DNA. CRISPR har fået meget medieomtale de sidste fem år.

I foredraget får du at vide, hvordan CRISPR fungerer i bakterier som beskyttelse mod virusinfektion, og hvordan vi, på en smart måde, kan bruge det til at redigere vores gener. Inden for 50 år kan man måske helbrede de fleste sygdomme, vi kender i dag, inklusiv kræft, HIV, cystisk fibrose og flere.

Danmark er på forkant, når det gælder forskning i CRISPR på verdensplan. Hør fra en forsker med over ti års erfaring og tyve publikationer om emnet.

Små løsninger til store problemer v/ Line Hagner Nielsen, DTU Nanotech

Hør om, hvordan vi bruger containere i mikro-størrelse til i fremtiden at kunne behandle eksempelvis diabetes ved at tage en pille eller ved at indtage sin vaccine ved hjælp af disse containere, og hvordan vi bruger DVD-skiver til at analysere dit blod.

Forestil dig at kunne blive fri for indsprøjtninger og store piller og i stedet kunne tage din medicin i en mikropille på størrelse med et sandkorn. Mikropillerne beskytter medicinen (det kunne være insulin eller vacciner) gennem mund, spiserør og mave og helt frem til tarmen, hvor medicinen optages af kroppen.

Forestil dig yderligere at kunne udføre personlig diagnostik på din gamle DVD-afspiller. En roterende disk med indbyggede mikrokanaler kan bruges til på få minutter at analysere en dråbe af dit blod. Hør nærmere om, hvorfor det er så svært at udvikle en pille til insulin eller vaccination, og hvordan vi forsøger at løse gåden, og hvordan DVD'en kan bruges til at fortælle, om vi har en specifik sygdom.

Arrangementet gennemføres under Forskningens Døgn.

Arrangementet udbydes i samarbejde med MedTech Innovation


 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Torsdag d. 26. april 2018

Kl. 16:45 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 25. april 2018

Kl. 23:55


Antal pladser

50


Ledige pladser

26


Arrangementsnr.

326649


Arrangør

IDA Sundhedsteknologi


Medarrangører

IDA Bioscience

IDA E

IDA Mechanical

IDA Mechanical Sjælland

IDA Sjælland

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland