Arrangement

Omstilling til grønne forretningsmodeller

Hør om og få praktiske redskaber til, hvordan du succesfuldt kan omstille din virksomhed eller organisation til en grøn forretningsmodel baseret på ressourceeffektivitet og cirkulær økonomi.

Aalborg

Tirsdag d. 28. januar 2014

Kl. 17:30 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

De seneste 10 år er priserne på en lang række kritiske råvarer steget til et historisk højt niveau.

Den danske regering, EU og en lang række organisationer har introduceret tiltag rettet mod at mindske ressourceforbruget og afhængigheden af fossile brændstoffer (Vækstplan ”Danmark i arbejde”, EU 2020 Strategy). Udfordringerne skaber muligheder for nye forretningsmodeller, hvor omdrejningspunktet via innovation er at styrke forretningen ved for eksempel at handle med spildstrømme i produktkæden, at tilbagetage produkter til direkte genbrug eller komponentgenbrug, at gå fra produktsalg til produktservicesalg osv.

Energikrisen i 1970'erne lagde grund til etableringen af danske vækstvirksomheder, som i dag stadig bidrager til at skabe nye grønne produkter og arbejdspladser i Danmark. Ressourcekrisen, som vi nu oplever, har potentiale til at skabe et tilsvarende grundlag, hvis virksomheder får de rette rammer og den rette træning og rådgivning til at styrke deres vækstpotentialer og til at accelerere deres forretningsudvikling.

Oplægsholder er Anne Mette R. von Benzon, Technical Director, Sustainability and Climate Change hos COWI A/S. Anne Mette rådgiver om klima og bæredygtighed og modtog i 2012 Agnes & Betzy-prisen. Se videoen ”De gør en forskel” med Anne Mette på ida.tv

(http://ida.23video.com/video/7445295/de-gr-en-forskel-anne-mette-r-von-benzon)

IDA er vært ved en sandwich, frugt, vand samt kaffe/the

 

Praktisk Info

Hvor

Ingeniørhuset i Aalborg

Vestre Havnepromenade 9. 3 sal

9000 Aalborg

1. sal


Hvornår

Tirsdag d. 28. januar 2014

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

19. januar 2014 - kl. 01:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

11


Arrangementsnr.

308180


Arrangør

IDA Nord


Medarrangører

IDA Lederforum Nordjylland

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord