Arrangement

Østre Havn - en ny bydel spirer

Aalborg

Torsdag d. 03. november 2011

Kl. 15:30 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Nordjyske Planlæggere inviterer til et fyraftensmøde om fremtidens Østre Havn i Aalborg.

Østre Havn har spillet en central rolle i Aalborgs industrihistorie og giver med sin karakteristiske struktur, monumentale silobebyggelse og velbevarede industrielle miljø sit særlige bidrag til bybilledet. Den bynære placering og de markante naboer (Nordkraft og Musikkens Hus) giver ligeledes stedet nogle helt særlige forudsætninger for udvikling og samspil. Med de igangværende planer vil der ske store forandringer på Østre Havn og meget af den eksisterende bebyggelse vil blive erstattet af nyt, mens andet vil blive bevaret enten i form af fysiske strukturer eller andre elementer, der kan trække spor tilbage til den industrielle kulturarv i området.

Afsættet for fyraftensmødet er den aktuelle udstilling ”En ny bydel spirer”. Etnolog Kitt Boding-Jensen har for Historisk Museum lavet en kulturanalyse og vil guide os igennem udstillingen og fortællingen om Østre Havn. Udover bygninger bliver der lagt vægt på arbejdsliv, produktion og processer, som også er en vigtig del af vores kulturarv.

Efter rundvisningen på Østre Havn fortsætter vi indendørs på Nordkraft, hvor planlægger Annette Rosenbæk vil præsentere de nye planer for at skabe et tæt urbant kvarter med et spændende bymiljø, skabt i mødet mellem den industrielle kulturarv og moderne arkitektur.

Herefter er der fri diskussion. Under diskussionen serveres der sandwich og øl/vand. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og der er begrænset deltagerantal.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Platform4

Østre Havnebassin

9000 Aalborg


Hvornår

Torsdag d. 03. november 2011

Kl. 15:30 - 18:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

31. oktober 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

47


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

124572


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord