Arrangement

Passion for ledelse med Alfred Josefsen og Meik Wiking

Hvordan får vi det optimale ud af vores medarbejdere? Hvordan tænker du ledelse? Hvordan skaber vi lykkelige medarbejdere og et lykkeligt samfund?

Aarhus C

Onsdag d. 25. marts 2015

Kl. 16:45 - 19:15

Fra 300 kr.

 

Beskrivelse

Vi kan ikke længere basere vores velstand på materielle produkter og maskinel produktion. Vores eneste chance er, at blive fantastiske til at leve af det mennesker kan skabe af sig selv. Ledelsesopgaven består derfor i at skabe de bedste rammer for den enkelte, således at hver enkelt kan funkle, bidrage og udvikle sig med afsæt i enhver persons ressourcer, styrker, kompetencer, kvalifikationer. Ledelsesopgaven består i at frisætte vores samlede potentiale.

Alfred Josefsen, tidligere administrerende direktør for Irma, vil denne aften, i et inspirerende og passioneret foredrag, give sit personlige bud på, hvad vi skal leve af i årene der kommer. Alfred Josefsen ønsker at inspirere og præge den ledelsesmæssige agenda i Danmark, samtidig som Meik Wiking blandt andet vil fortælle om sammenhængen mellem økonomisk gevinst og at øge lykkeniveauet I en virksomhed. Kom til denne aften og få en peptalk ud over det sædvanlige!

Den ledelsesfilosofi, som Alfred Josefsen praktiserer, handler om større fokus på mennesker, mindre struktur og mere kultur, færre regler og bedre værdier, mere decentral og mindre central, mere emotionalitet og mindre rationalitet. Flere bløde dele og mindre af de hårde - samtidig med, at der alligevel er et tydeligt resultatfokus.

Midlerne handler om at skabe liv, lyst, glæde, energi, begejstring, entusiasmie, involvering,
commitment, inspiration, engagement og alt det, som fører til et positivt mindset.

Livet på arbejdspladserne bliver mere nærværende, personligt, udfordrende og udviklende for den enkelte og organisationen. Det udvikler den enkelte person og organisationer, og det udvikler muligheden for at opfinde det, vi skal leve af i fremtiden.

Det er vigtigt at erkende, at passion og lykke er en emotionel størrelse og man kan derfor, som leder, ikke bare bede sine medarbejdere om at være passionerede eller lykkelige. Man må i stedet skabe rammerne og vilkårene, så de naturligt kommer til at brænde ekstra for deres job og dermed bliver passionerede medarbejdere. Alfred Josefsen fremhæver kommunikationen som værende et af ledelsens vigtigste redskab til at skabe passion og mening for den enkelte medarbejder. Altså en kraftig opprioritering af den ledelsesmæssige storytelling og kommunikationsopgave. Passion er ikke et forstå-begreb, men et vise-begreb og et gøre-begreb. Meik Wiking vil give et bud på, hvordan man kan arbejde professionelt og seriøst med lykke, og præsentere sammenhængen mellem lykke og faktorer som løn, arbejde og produktivitet.

Denne aften vil være fyldt med Josefsen og Wikings personlige refleksioner omkring, hvad lederskab og lykke er.

Hvem henvender arrangementet sig til?

Arrangementet er for dig, der som arbejdsgiver ønsker nye ledelsesmæssige værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde styrkerne ved det passionerede og søgende menneske. Dig, der ønsker at dine medarbejdere tager personligt lederskab alvorligt. Ligeledes er det for dig, der som medarbejder konstant søger efter forbedring og udvikling, og som stræber mod et liv i flow og harmoni 

Om Alfred Josefsen

Alfred Josefsen er tidligere administrerende direktør for supermarkedskæden Irma, og hans ledelsessyn har medvirket til Irmas succes det seneste årti. Han er desuden bestyrelsesformand i UNICEF Danmark.

Af anerkendelser har Alfred Josefsen bl.a. modtaget prisen som Årets leder i 2003 – en pris, der uddeles af Ledernes Hovedorganisation. Også blandt sine egne i Coop-familien har han fået hæder. Uddelerforeningen gav ham i 2003 således prisen "Årets Skulderklap" for hans enestående arbejde med at vende udviklingen for Irma, der i 1999 havde underskud og lukkede butikker, men som nu ekspanderer og har fine resultater, og i dag er et ledelsesmæssigt præmieeksempel. Irma udviklede sig under Alfred Josefsens ledelse, og blev flere år i træk vurderet til at være blandt de 20 bedste danske virksomheder efter konceptet "Great Place to Work".

For Alfred Josefsen er det væsentligt, at der er lyst og dedikation i arbejdslivet – og det er et spørgsmål om ledelse at skabe det hos medarbejderne.

De kerneværdier, som Josefsen har i sit lev som leder, er omdrejningspunkterne – og han er ikke bange for at tage ordene venskab og tålmodighed i sin mund, tillige med dedikation og tillid. Alfred Josefsen håber på at inspirere andre med sin passion for ledelse, for han tror på, at et mere menneskeorienteret syn på ledelse er det, der får Danmark til at overleve i fremtidens konkurrence. 

Om Meik Wiking

Meik Wiking er direktør for Institut for Lykkeforskning - en tænketank, der forsker i trivsel, lykke og livskvalitet og blandt andet undersøger hvorfor nogle lande og personer er mere lykkelige end andre. Han rådgiver byer og regeringer verden over inden for lykke og livskvalitet. Meik Wiking er desuden forfatter og Research Associate for Danmark ved the World Database of Happiness samt Founding member af The Latin American Network for Wellbeing and Quality of Live Policies. Meik Wiking har tidligere arbejdet hos blandt andet Udenrigsministeriet og tænketanken Mandag Morgen.

Meik Wiking vil vise, hvordan lykkeforskningen rummer et enormt potentiale for at ændre den måde vi indretter vores liv, vores arbejdspladser og vores samfund. Er rige personer mere lykkelige end andre, hvad har lykkelige personer til fælles - og hvordan kan man i det hele taget kan måle noget så flyvsk og subjektivt som lykke?

Denne aften vil du få svar på

- Hvilken betydning værdibaseret personlig ledelse & integritet har
- Hvordan man skaber ægte arbejdsglæde og fællesskab på arbejdspladsen
- Hvordan du bliver en livsleder
- Hvordan du vælger retning i livet og kommunikerer disse til omverdenen
- Hvorfor ledelse kræver modsatrettede talenter
- Hvorfor ledelse er alt for alvorlig en sag til at overlade det til lederne selv
- Hvad forskellen er på, at du knokler mod retning eller mål i tilværelsen
- Svar på hvad der giver os lyst til at gå på arbejde?

 

Praktisk Info

Hvor

Hotel Scandic Aarhus City

Østergade 10

8000 Aarhus C


Hvornår

Onsdag d. 25. marts 2015

Kl. 16:45 - 19:15


Pris

Firmamedlem

300 kr.

Medlem af arrangør

300 kr.

Ledig

300 kr.

Medlem

300 kr.

IDA Engineering Club

300 kr.

Seniormedlem

300 kr.

Studiemedlem

300 kr.

Tilmeldingsfrist

20. marts 2015 - kl. 12:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

7


Arrangementsnr.

313752


Arrangør

IDA Lederforum Midt/Vest