Arrangement

PowerLabDK med testfaciliteter i verdensklasse

København S

Tirsdag d. 08. maj 2012

Kl. 15:30 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Hele den elektrotekniske branche har fået en unik eksperimentel platform kaldet PowerLabDK. Studerende, forskere og ikke mindst den elektrotekniske industri kan nu udvikle, teste og demonstrere Smart Grid-teknologier til fremtidens intelligente elsystem – såvel i laboratorier som i pilotforsøg samt i fuld skala. Udover modellering af smart-grids og styring af energisystemer baseret på en høj andel vindenergi, vil andre teknologier og komponenter også kunne testes i PowerLabDK.

 

PowerLabDK kan bringe Danmark i en førerposition

PowerLabDK vil være en platform for yderligere styrket samarbejde mellem DTU og industrien omkring udvikling af nye elteknologiske løsninger til de klimaudfordringer, vi står overfor. Klimaudfordringerne skal i høj grad løses ved hjælp af udvikling af ny teknologi, og her kan PowerLabDK få en vigtig rolle. Den eksperimentelle platform sikrer Danmark unikke muligheder for erhvervsudvikling, eksport, skabelse af grøn vækst samt udnyttelse af vedvarende energikilder.

IDA Elteknik inviterer til foredrag, rundvisning samt demonstrationer i de nye laboratorier på DTU. Vi vil møde professor Jacob Østergaard, Center for Elteknologi, innovationskoordinator Lea Lohse, PowerLabDK, lektor Arne Hejde Nielsen, Center for Elteknologi samt ingeniør Asger Illum fra Balslev, der har haft ansvar for bygherrerådgivningen. 

 

Efterfølgende byder IDA Elteknik på smørrebrød samt øl/vand.

 

Arrangementet udbydes i samarbejde med  E-gruppen og Elektroteknisk Gruppe, Nordsjællands Region.

 

Gratis arrangement for medlemmer af arrangerende enheder. Andre kr. 100.

 

 

Fakta om PowerLabDK
• PowerLabDK har et investeringsbudget på 134 mio. dkk. og er finansieret af EUDP, Green Labs DK, regionale vækstfora, de danske energiselskaber og industri samt PowerLabDK partnere.
• Partnere i PowerLabDK: DTU Elektro, Østkraft, og Ingeniørhøjskolen, IHK, København
• Samarbejdspartnere og sponsorer: ABB, Dansk Energi, DONG Energy, Energinet.dk, IBM, NKT Cables, Siemens, Vattenfall og Vestas
• PowerLabDK’s er en platform for eksperimentel afprøvning, test og demonstration af teknologier, der vil bidrage til realiseringen af de danske klimamål og det langsigtede mål om en energiforsyning uden fossile brændstoffer
•  Mere på www.powerlab.dk og http://www.youtube.com/watch?v=r4JVrLgQhq0


 

 

Praktisk Info

Hvor

Københavns Bymuseum - Dieselhouse

Elværksvej 50

2300 København S


Hvornår

Tirsdag d. 08. maj 2012

Kl. 15:30 - 18:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

100 kr.

Ekstern mødedeltager

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.100 kr.

Tilmeldingsfrist

04. maj 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

21


Arrangementsnr.

994264


Arrangør

IDA Elteknik


Medarrangører

IDA E