Arrangement

Realtids Linux – De mest populære operativsystemer

Realtids Linux -Den mest populære operativsystemer til indlejret programmering Nyheden EDF(Earliest Deadline First) algoritmen

Sønderborg

Tirsdag d. 24. februar 2015

Kl. 16:15 - 17:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Foredrag om realtidsLinux.

Selv om Linux er en af de mest populære operativsystemer til indlejret programmering, så er det teknisk set slet ikke et realtidsoperativsystem, fordi man kan ikke garantere, at en task (tråd) overholder sin deadline. Problemet er at kernens tråde og interruptservicerutiner kan afbryde ens tråd. Der er nu kommet en realtidspatch til linuxkernen. Her konverteres interruptservicerutiner til tråde, og man får mulighed for at give ens egne realtidstråde højere prioriteter end både kernes tråde og disse interruptservicetråde. Simon Iversen (en afgangsprojektstuderende) har sammen med en medstuderende porteret denne realtidspatch til BeagleBone-platformen. Han vil fortælle om dette og de tidsmålinger af tråd-svartider, som de har foretaget. Denne realtidspatch vil snart blive integreret ind i den normale Linuxkerne.

Søren Top vil fortælle om de forskellige trådskeduleringsalgoritmer, som linux tilbyder i dag. Især om nyheden EDF(Earliest Deadline First) algoritmen, som blev tilføjet linuxkernen for et halvt års tid siden. EDF-algoritmen er en dynamisk algoritme, som hele tiden vælger den tråd med den nærmeste deadline til at blive eksekveret i CPUen.

Sted: Syddansk Universitet, Alsion , M201 (2.sal lige overfor elevatoren ved hovedindgangen)

Undervejs er foreningen vært ved sandwichs og sodavand.

 

Praktisk Info

Hvor

Alsion

Alsion 2

6400 Sønderborg

M201


Hvornår

Tirsdag d. 24. februar 2015

Kl. 16:15 - 17:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

19. februar 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

40


Ledige pladser

15


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

313526


Arrangør

Sønderjylland Afdeling, IDA Syd