Arrangement

Ringsted Radiomuseum - guidet rundtur, Sct. Bendts Kirke og Ringsteds historie

IDA Byg Sj inviterer til en spændende lørdagstur i Ringsted hvor vi skal starte på Ringsted Radiomuserum. Efter middagen hører vi om Ringsteds historie fra det første Ringsted Kloster frem til nu og slutter med at høre om Ringsted bys historie og brande.

Ringsted

Lørdag d. 26. maj 2018

Kl. 10:00 - 15:30

Fra 250 kr.

 

Beskrivelse

Vi starter med foredrag om Ringsted Radiomuseum og om de mange radiofabrikker der har været i Danmark. Efter foredraget er der guidet rundvisning med et par fagfolk, på Radiomuseum´s særudstilling for 2018, som er deres hidtil flotteste og største udstilling med SÆR-udstillinger er det om Ortofon 100 år og RADIO MERCUR 60 år, sammen med DR-museum og SORH: Scandinavianoffshoreradio.com.

Efter vi har spist og kommet ind i Sct. Bendts Kirke, er der mulighed for at komme op over hvælvingerne og se på konstruktionerne. Her er der også mulighed for at se, hvordan hvælvingerne er blevet til, da kirken ikke var født med dem.

Program:

Kl. 10:00 Indledning og dagens program v/ Keld Olsen IDA Byg Sj.

Kl. 10:05 Besøg på Ringsted Radiomuseum, på adressen Sct. Hansgade 34, med foredrag og guidet rundvisning på åres særudstilling v/Bjarne D. Nielsen, formand for radiomuseet.

Kl. 12:00 Frokost på Raadhuskroen Sct. Bendtsgade 8.

Kl. 13:30 Guidet rundvisning i Ringsted by og gennemgang af byens historie fra ca. 1080
til i dag del 1 v/Elmo Hansen.

Kl.14:00 Guidet rundvisning i Sct. Bendts Kirke v/ Elmo Hansen.

Kl.15:15 Guidet rundvisning i Ringsted by og gennemgang af byens historie fra ca. 1080

til i dag del 2 v/Elmo Hansen.

Kl.15:30 Afslutningen på dagens program og mulighed, på egen hånd at gå en tur i byen.


Nærmer beskrivelse af dagens program:

Ringsted Radiomuseum:

Vi starter med foredrag om Ringsted Radiomuseum og de mange radiofabrikker der har været i Danmark, herunder er det muligt at nyde kaffe/te og kage. Efter foredraget er der guidet rundvisning med et par fagfolk, på Radiomuseum´s særudstilling for 2018, som er Deres hidtil flotteste og største udstilling med SÆR-udstillinger om Ortofon 100 år og RADIO MERCUR 60 år, sammen med DR-museum og SORH Scandinavianoffshoreradio.com. Efter foredraget er der guidet rundvisning på udstillingen af et par fagfolk fra Ringsted Radiomuseum.

Fra 2017 SÆR-udstilling

RADIO MERCUR: Til TV2-Charlie-serien har vi udlånt 50 apparater og hjulpet med faglig viden fra perioden 1958 – 1962.Vi har, sammen med DR-museum opbygget studie ”på land”,og selv opbygget sendeudstyret på ”skibet” CHEETA .

ARENA: Fra Herophon via Rank til 3F, perioden 1928 – 1978.Herfra udstiller vi ca. 80 udvalgte apparater fra de 50 års virke.I 1970 havde ARENA næsten 1.000 ansatte på Radio/TV-fabrikken. Dermed var fabrikken den næststørste i Danmark.

Den nye 2018- brochure kan hentes på link http://www.radiomuseum.dk/Radiomuseet2018.pdf

Frokost:

Frokosten spiser vi på Raadhuskroen, er der over 25 deltager får vi det store kolde bord, med alt hvad man kan spise og der serveres børnemenu til børnene. Drikkevarer er for egen regning.

Byrundtur del 1:

Efter frokost på Raadhuskroen, skal vi høre om Ringsted by historie fra ca. 1080 til nu. Hvor vi starter og høre om Tingstedet og bl.a. skal se de store kampesten, der er beviset på, at landstinget engang blev holdt i Ringsted og alle de brande der har hærget byen, hvor bl.a. Ringsted Kloster nedbrænder i 1806 og medvirker til at der ikke er mange ældre huse eller bebyggelser i byen, dog er kirken fra 1170.

Sct. Bendts Kirke:

Vi starter vores lørdags tur i Sct. Bendts Kirke, her skal vi bl.a. høre om første Ringsted Kloster som nedbrændte i 1806. Sct. Bendts Kirke var fra 1182 til 1341 kongehusets gravkirke og derfor ligger en række monarker og deres dronninger begravet i kirken. Her kan det også nævnes at kirken blev brugt som landsting i et par hundrede år indtil 1805. Uden for kirken foran rådhuset kan man se de store kampesten, der er beviset på, at landstinget engang blev holdt i Ringsted

Byrundtur del 2:

Efter vi har haft en rundvisning i kirken, kår vi ud og Bugels Gravhøj, Klosterhaven og Børsen, efterfølgende er der mulighed for på egen hånd at besigtige byen.
For mere information om Sct. Bendts Kirke, gå ind på: www.ringstedsogn.dk og Ringsted Radiomuseum på: http://www.radiomuseum.dk


Deltagerbetalingen indeholder entre, kaffe/te og kage på Ringsted Radiomuseum, frokost på Raadhuskroen og guide på hele turen. Drikkevarer er for egen regning.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her >
Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk Info

Hvor

Ringsted Radiomuseum

Sct Hansgade 34,

4100 Ringsted


Hvornår

Lørdag d. 26. maj 2018

Kl. 10:00 - 15:30


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

250 kr.

Firmamedlem

250 kr.

Medlem af arrangør

250 kr.

Ledig

250 kr.

Medlem

250 kr.

Seniormedlem

250 kr.

Studiemedlem

250 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

300 kr.

Tilmeldingsfrist

24. maj 2018 - kl. 10:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

5


Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

323615


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

IDA - Historisk Teknologi, HITEK

IDA EL Sjælland

IDA Mechanical Sjælland

IDA Sjælland

Sydsjællands Afdeling, IDA Sjælland