Arrangement

Sådan virker deleøkonomi i den digitale fremtid

Torsdag d. 12. marts 2015

Kl. 15:00 - 17:00

Gratis

 

Beskrivelse

Deleøkonomi betyder, at noget du ejer, men ikke konstant bruger, pludselig kan skabe værdi. Derfor er deleøkonomi på vej op: Tænk bare på Airbnb, Uber og minbildinbil, som hhv. lader dig udleje din bolig, tage passagerer med og udleje din bil, og som betyder ny konkurrence på eksisterende brancher. Et fællestræk er, at onlinetjenester og apps gør det uhørt let for købere og sælgere af services at mødes. Det er teknologien, der åbner mulighederne.

På dette eftermiddagsmøde får medlemmerne af IDA Fremtidsteknologi en helt unik indsigt i denne nye økonomi, de virksomheder og den teknologi, den bruger og skaber.

Præsentationer:

Beretning fra deleøkonomiens forposter: Hvad er deleøkonomi, hvad betyder den og hvad vil den ændre? Claus Skytte har skrevet Danmarks først bog om deleøkonomi: ”Skal vi dele?”. Han har været med til at skabe en af Danmarks første deleøkonomiske virksomheder og verdens første fysiske kjolebyttebutik Resecond.

Hvad er algoritmen for hjælpsomhed? Mads Emil Dalsgaard er en af grundlæggerne af Bringrs, hvor danskerne kører privat budkørsel for hinanden. Det giver en masse nye og spændende logistiske udfordringer som f.eks. Travelling Salesman Problemet: ”Givet en liste af byer og deres parvise afstande, er problemet at finde den korteste mulige tur, der besøger alle byer præcist én gang”. Hjælp Mads!

En hjælpende hånd? Sådan kan man dele arbejdsopgaver i deleøkonomien. CEO/Direktør Christian Arensbak, Ahandyhand.

Deleøkonomiens valuta: Jo mere, man deler med hinanden, des mere tillid får man til andre mennesker. Folk, der deler, stoler tre gange mere på andre mennesker, end dem, der ikke vil dele. Money can’t buy you love, but maybe deleøkonomien kan. Søren Riis er grundlægger af GoMore og associeret professor i filosofi.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Torsdag d. 12. marts 2015

Kl. 15:00 - 17:00


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

10. marts 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

90


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

313005


Arrangør

IDA Fremtidsteknologi