Arrangement

Særlig omvisning i Cisternerne på Frederiksberg Bakke - Danmarks eneste drypstenshule

Særlig omvisning i Cisternerne på Frederiksberg Bakke - Danmarks eneste drypstenshule. I løbet af omvisningen kommer vi også forbi Christian Lemmerz' udstilling med fokus på lys.

Frederiksberg

Torsdag d. 08. maj 2014

Kl. 19:00 - 21:00

Fra 50 kr.

 

Beskrivelse

Omvisning i Cisternerne med fokus på drypstenskemi og geologiske forhold - ved geolog og tidl. Lektor på Københavns Universitet Bjørn Buchardt.

Cisternerne på Frederiksberg Bakke er Danmarks eneste drypstenshule. Drypstensdannelse er et almindeligt fænomen i beton, det kan ses mange steder i København: i gangtunneler, ved metrostationer og i beskyttelsesrum. Men ingen af disse forekomster kan dog sammenlignes med drypstenene i Cisternerne i størrelse og mangfoldighed.

Cisternerne er et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. Udgravningen startede i 1856, og da anlægget stod færdigt tre år senere, var det med til at løse datidens store vandforsyningsproblemer. 

I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne. De danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.

• Luftfugtigheden ligger konstant på næsten 100 procent.

• Temperaturen i Cisternerne er blevet målt til at svinge mellem 16 ºC i august måned og 4 ºC i februar måned, med en middelværdi på omkring 8,8 ºC for hele perioden. 


• Cisternerne er 4.320 kvadratmeter og består af tre lige store rum. Det er 4,2 meter højt og kan med en maksimal vandstand på 3,7 meter rumme ca. 16 millioner liter vand. 


• Væggene og rumadskillelserne i Cisternerne er bygget af kraftige granitblokke, gulvet er støbt beton, søjlerne, der bærer loftet, er murede, mens loftet er udført i formstøbt beton.

Cisternerne er placeret under græsplænen i Søndermarken, overfor Frederiksberg Slot. Vi mødes udenfor og går sammen hen til indgangen, som findes i en af de karakteristiske glaspyramider.

 

Praktisk Info

Hvor

Cisternerne - Søndermarken

Overfor ZOOs hovedindgang

2000 Frederiksberg


Hvornår

Torsdag d. 08. maj 2014

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Medlem af arrangør

50 kr.

Ledig

50 kr.

Medlem

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.100 kr.

Tilmeldingsfrist

07. maj 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

18


Arrangementsnr.

310572


Arrangør

IDA Young Professionals