Arrangement

Saltreduktion i fødevarer - hvad er status?

Tirsdag d. 11. oktober 2011

Kl. 19:00 - 21:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Salt har været anvendt i fødevarer i mange år. Formålet med at anvende salt kan både være smag, holdbarhed, produktsikkerhed samt produktegenskaber som konsistens og udbytter.

Der har de seneste år været stor opmærksomhed på, at folk i den vestlige verden spiser for meget salt. For meget salt kan medføre forhøjet blodtryk og deraf følgende blodpropper, slagtilfælde og andre hjerte-kar sygdomme. Undersøgelser har vist, at danskere dagligt spiser mellem 9-12 g salt.

Af hensyn til folkesundheden anbefales fra officielt hold, at saltindtaget maksimalt er på 5-6 g pr dag, og denne reduktion kan ikke alene gøres ved at man skære ned på anvendelse af ”bordsalt”.
Disse forhold har medført et stort politisk fokus på saltreduktion i fødevarer i Danmark, og der er iværksat en række tiltag for at reducere saltindtaget. Da undersøgelser viser, at omkring 70 % af saltindtaget kommer fra industrielt forarbejdede produkter som fx kødprodukter og færdigretter, brød, ost og morgenmads produkter, er det primære fokus rettet mod disse produktgrupper.

Kom til mødet og hør hvor saltet i vores fødevarer kommer fra, hvorfor det er et problem for folkesundheden, og hvad der sker i bestræbelserne på at nedsætte indholdet af salt i færdigvarer.

Program
   
19.00 Indledning
v/ Rie Sørensen, LEVS

19.05 Strategi for at reducere indtag af salt i Danmark
v/ Else Molander, Fødevarestyrelsen

19.35 Salt og sundhed
v/ Else Toft, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, region hovedstaden

20.05 Pause  

20.25  Saltindhold i kødprodukter - de teknologiske og mikrobiologiske udfordringer
v/ Anette Granly Koch, DMRI Teknologisk Institut

20.55  Saltreduktion i bröd - en utmaning för både producent och konsument
v/ Liza Rosén, Fazer Bageri & Konfektyr

21:25 Afslutning
v/ Mette Erecius Poulsen, LEVS

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 11. oktober 2011

Kl. 19:00 - 21:30


Pris

Studiemedlem

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Ekstern mødedeltager

150 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.150 kr.

Tilmeldingsfrist

10. oktober 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

15


Arrangementsnr.

123744


Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet