Arrangement

Se det nye plast- og metalsorteringsanlæg hos I/S Reno Nord

Hvilke overvejelser ligger bag beslutningen om at få det største og mest automatiserede sorteringsanlæg i Danmark? Du vil med egne øjne se, hvordan anlægget sorterer plast og metal fra 137.000 nordjyske husholdninger. Og hvad sker med slutprodukterne?

Aalborg Øst

Mandag d. 10. september 2018

Kl. 18:30 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

Bagrunden for sorteringsanlægget
Tankerne omkring det nye plast- og metalsorteringsanlæg udspringer i den landsdækkende affaldsstrategi fra 2013, som blev udarbejdet af Miljøstyrelsen – Danmark uden affald – Genanvend mere – forbrænd mindre.

Det er også det første realiserede af en række nye, fælleskommunale sorteringsanlæg, som har været eller er under overvejelse rundt om i landet som opfølgning på målene i den tidligere regerings ressourcestrategi om genanvendelse af halvdelen af husholdningsaffaldet i 2022.

Borgere og virksomheder vil selvfølgelig fortsat producere affald og skal naturligvis kunne komme af med det. Og forbrænding af affald vil fortsat skulle bidrage til Danmarks energiforsyning. Men med Danmark uden affald lægger strategien op til, at vi inden for de næste 10 år skal blive meget bedre til at genanvende materialer og ressourcer og sende dem tilbage i det økonomiske kredsløb.

Hvordan kom sorteringsanlægget i stand?
Kom og hør Miljø- og udviklingschef Henrik Kirkegaard fra I/S Reno Nord og Civilingeniør Dorte Ladefoged fra Aalborg Kommune fortælle om, hvordan det er lykkedes at stable Danmarks største sorteringsanlæg på benene.

Erfaringer med at afsætte de indsamlede materialer?
Hvordan blev det undersøgt, om der var materialer nok til genanvendelse – økonomien i indsamlingen – selv indsamlingen og ikke mindst, hvordan kan de indsamlede materialer afsættes og genanvendes? Og hvad er status her efter små 4 års erfaring.

Fremvisning af anlægget
Efter at have fået svar på ovennævnte spørgsmål, vil anlægget blive vist frem, og Miljø- og udviklingschef Henrik Kirkegaard vil orientere om de forskellige processer i anlægget.
Hvis tiden tillader det, får vi også en rundvisning på forbrændingsanlægget.

Dette arrangement er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival

Forfriskning
Det vil blive serveret en forfriskning ved arrangementet

 

Praktisk Info

Hvor

I/S Reno Nord

Troensevej 2

9220 Aalborg Øst


Hvornår

Mandag d. 10. september 2018

Kl. 18:30 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

05. september 2018 - kl. 20:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

328380


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord