Arrangement

Sensorisk innovation af mad

I samarbejde med virksomheden FeelYourFood inviterer IDA Food Network til aften-arrangement om sensorisk innovation af mad. Arrangementet tager afsæt i emnerne ’Flavour Pairing’ og ’Tekstur’, med fokus på hvilken rolle sanserne har i forbindelse hermed.

Frederiksberg C

Torsdag d. 11. juni 2015

Kl. 17:30 - 20:00

Fra 75 kr.

 

Beskrivelse

I samarbejde med virksomheden FeelYourFood inviterer IDA Food Network til arrangement om sensorisk innovation af mad med udgangspunkt i emnerne "Flavour Pairing" og "Fødevaretekstur". Der vil være fokus på, hvilken rolle sanserne har i forbindelse hermed.

Undervejs vil der være smagninger og eksperimenter, der giver konkrete eksempler på, hvilken betydning sanserne har, samt hvordan de interagerer med afsæt i den nyeste forskning inden for feltet.

Arrangementet afholdes på KU Frederiksberg Campus (det gamle KVL) i auditorie A2-84.01.

Vi starter arrangementet med lidt til ganen i form af sandwich fra Café Væksthuset.

Program:

kl. 17.30: Sandwich og vand

kl. 18.00: 1. session - Leg med Flavour Pairing

  Med udgangspunkt i en introduktion til, hvordan man via den kemiske struktur for flavour komponenter menes at kunne "forudsige" ingredienser, som vil passe godt sammen, og hvordan det kan bruges til innovativ kreering af nye retter og mad-kombinationer, vil FeelYourFood gennemføre en række øvelser, hvor deltagerne aktivt i samarbejde med hinanden får mulighed for at smage, lugte og sammensætte deres bud på mulige flavour pairs og kreative madsammensætninger.

kl. 19.00: 2. session - Leg med Teksturer

  En gennemgang af hvilken rolle syn, følesans og hørelse har for oplevelsen af mad, omfattende små forsøg, hvor deltagerne udsættes for eksempler på, hvordan disse sanser spiller ind, vil føre til en række forsøg, hvor utraditionelle teksturer afprøves. Ud fra faglig indledning i plenum og ved hjælp af simple øvelsesvejledninger får deltagerne mulighed for selv (i mindre grupper) at prøve nogle af fænomenerne af. Deltagerne får eksempelvis mulighed for at eksperimentere med at lave sfærer og "fedt-sne", og dermed opleve sensorisk forandring af fødevarers traditionelle tekstur. 

kl. 20.00: Afslutning

 

Praktisk Info

Hvor

KU Science, Frederiksberg Campus

Thorvaldsensvej 40

1870 Frederiksberg C

Aud. A2-84.01


Hvornår

Torsdag d. 11. juni 2015

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Studiemedlem

75 kr.

Medlem af arrangør

100 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

150 kr.

Ledig

200 kr.

Medlem

200 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

300 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.300 kr.

Tilmeldingsfrist

05. juni 2015 - kl. 17:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

8


Arrangementsnr.

314499


Arrangør

IDA Food Network