Webinar

Sikkerhed i Cyberspace – et fælles ansvar! on-line webinar

Sikkerheden i ”Cyberspace” er med god grund et emne som de fleste interesserer sig for, og som også har medlemskredsens store bevågenhed. Ikke mindst set i lyset af de talrige angreb og sikkerhedsbrud vi næsten dagligt kan læse om i medierne.

Online Arrangement

Torsdag d. 19. marts 2015

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Derfor fortsætter IDA Militærteknik samme spor som det sidste arrangement og vil denne gang sætte fokus på emnet fra et nyt perspektiv.

Orlogskaptajn Peter Jacob Blædel Gottlieb, tidligere ansat ved Forsvarsakademiet med Cyber Security som fokusområde, har velvilligt sagt ja til at stille op til dette medlemsarrangement, hvor han vil tage udgangspunkt i Cyber Security generelt, og forklare om cyberspace, aktører, virkemidler, myter/fakta, jura, og hvorfor dette udgør en sikkerhedspolitisk udfordring, og herunder at Computer Network Operations (CNO) også gennemføres i samme cyberspace.

En kronik i Berlingske Tidende den 13. marts 2012 beskriver problematikken således:
Netop nu er et sikkerhedspolitisk skakspil i gang i cyberspace. Skakbrættet er fundamentalt anderledes end det, vi kender fra de traditionelle kamprum på land, til søs, i luften og i rummet – i cyberspace er der ingen geografiske grænser, vi kender ikke altid identiteten på vores modstandere, og vores sikkerhedspolitiske brikker rykker sig med lynets hast ligesom nogen endog er uden for vores kontrol. Indsatsen på skakbrættet er national sikkerhed, hvorfor det ikke er ligegyldigt, om vi taber eller vinder. En myriade af statslige og ikke-statslige aktører forsøger alle at opnå deres forskellige mål – økonomiske, politiske eller militære – og Danmark kan umuligt forlade brættet. Sådan er den bratte opvågning for samfund, der er afhængige af moderne teknologi og cyberspace.

I FE’s ”Efterretningsmæssige Vurdering 2014” står der på siderne 31-33 bl.a.:
Den teknologiske udvikling gør, at risikobilledet fortsat ændrer sig. Dette skyldes, at antallet af maskiner og mængden af udstyr, der er koblet til internettet, stadig stiger kraftigt år for år. Udviklingen af internetforbundne enheder såsom telefoner, fjernsyn og systemer, der styrer adgang til bygninger, lys, varme osv., gør det sandsynligt, at mellem 25 og 50 milliarder enheder globalt vil være forbundet til internettet i 2020.

Truslen fra enkeltpersoner og kriminelle grupper er rettet mod danske borgere og virksomheder. Borgere risikerer, at deres personlige oplysninger bliver stjålet og misbrugt, og virksomheder kan rammes, ikke mindst økonomisk, af kriminalitet udøvet med udgangspunkt i stjålne oplysninger.
Deltagelse i henhold til IDA´s regler. Gratis-møde.

Dette foredrag er med udgangspunkt i tjeneste ved Forsvarsakademiet. Det er ikke Værnsfælles Forsvarskommando der udtaler sig. Dette er et privat indlæg fra Peter Jacob Blædel Gottlieb's side, og har ikke noget at gøre med hans nuværende ansættelse.

TILMELDINGSPROCEDURE
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. I denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

DOWNLOAD

Klik på Files nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

TEST AF SYSTEM
Klik på nedenstående link og du kommer videre til sitet for test af dit udstyr. Husk at lukke testsiden ned igen, så lyd herpå ikke forstyrrer webinaret, når det starter op.
Link til TEST AF SYSTEM

IPAD
Det er også muligt at se webinaret fra din iPad, du skal blot følge anvisningerne, når du logger på, og downloade den anviste app til webinaret (platformen hedder Virtual Environments).

HUSK - WEBINARET OPTAGES
Webinaret optages, og alle som er tilmeldt, vil kunne se den optagne version få timer efter at webinaret er slut. Du kan derfor dagen efter aktivere det samme link og se den optagne version.

CHATFUNKTION
Under webinaret vil vi opfordre dig til at bruge chatten til at stille spørgsmål løbende. Chatten findes i nederste venstre hjørne af skærmen.

DELTAGELSE FRA ARBEJDSPC
Hvis du deltager i webinaret fra din arbejdsPC kan det ske, at du pga. firewall installeret af firmaet ikke kan logge på. Det kan derfor være nødvendigt at gå på via din egen PC eller en tablet.

Vi ønsker dig god fornøjelse med webinaret.

Medlemskab af IDA Militærteknik er gratis for IDA medlemmer, tilmeld dig her (husk du skal være logget på).

 

Praktisk Info

Hvor

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Foran egen pc/tablet


Hvornår

Torsdag d. 19. marts 2015

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

19. marts 2015 - kl. 10:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

33


Arrangementsnr.

313915


Arrangør

IDA Militærteknik


 

Sådan deltager du

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.