Arrangement

Skriv Dansk - Kursus i Faglig Formidling for ingeniører - modul I af II

Herning

Tirsdag d. 04. oktober 2011

Kl. 13:00 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Skriv Dansk – Kursus i Faglig Formidling for ingeniører

Målgruppe
Kurset er for ingeniører, der skal formidle deres faglige viden, fx til kunder, kolleger og bestyrelsesmedlemmer. Ofte er ingeniørens viden så specialiseret, at det også er en udfordring at kommunikere med ingeniører fra andre fagområder. Kurset lærer dig at skrive, så du når din målgruppe uanset uddannelse eller baggrund.

Formål
På kurset lærer du at skrive effektivt. Den faglige viden får betydning, når den når ud til andre, og kurset giver dig konkrete redskaber til at styrke din skriftlige kommunikation. Du kan bruge redskaberne fra kurset på tværs af genrer, fx i ansøgninger, breve, notater, rapporter eller faglige artikler.

Indhold
At skrive er et håndværk alle kan lære. På kurset arbejder vi med at skrive fokuseret, struktureret, forståeligt, klart, konkret og aktivt. Du lærer, hvordan du kan variere dit eget sprog og forholde dig kritisk til andres. Sproget består af forskellige virkemidler, man kan bruge efter behov. Vi arbejder med vinkel, disposition, tider, former, tegn, sætninger, ordvalg, stil og meget mere.

Metode
Kurset veksler mellem korte oplæg og praktiske øvelser. Underviseren introducerer konkrete redskaber til at skrive. Øvelserne tager afsæt i tekster fra din egen hverdag. Det kan være tekster, du har oplevet som problematiske, eller tekster du gerne vil gøre bedre. Medbring derfor dine egne tekster, som du ønsker at arbejde med på kurset.

Underviser
Claus Munch er studielektor på Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier på Roskilde Universitetscenter. Han er kandidat i kommunikation og dansk fra Roskilde Universitet og har desuden læst journalistik på Danmarks Journalisthøjskole.

Claus Munch har i mange år undervist i at formidle fagligt og i at skrive journalistisk. Han har blandt andre undervist kandidatstuderende på Kommunikation og masterstuderende på Master i Professionel Kommunikation. Han har gode erfaringer med at undervise ingeniører for IDA.

Deltagergebyr:
IDA Medlemmer: Kr. 600,- for begge kursusdage (den 4. og 25. oktober kl. 13.00-16.00).

Der er inkluderet let forplejning og drikkevarer i prisen.

 

Praktisk Info

Hvor

Aarhus University, AU Herning

Birk Centerpark 15

7400 Herning


Hvornår

Tirsdag d. 04. oktober 2011

Kl. 13:00 - 16:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Underviser

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

600 kr.

Medlem

600 kr.

Seniormedlem

600 kr.

Studiemedlem

600 kr.

Tilmeldingsfrist

30. september 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

36


Ledige pladser

36


Arrangementsnr.

123790


Arrangør

Kompetenceforum, IDA Vestjylland