Arrangement

Svin gennem tykt og tyndt

Tirsdag d. 28. februar 2012

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

 

Dyrs relationer til mennesker og betydning i samfundet er et nyt felt inden for historie-forskningen. I dette foredrag sættes fokus på svin i Danmark i perioden ca. 1850-1960.

Omkring 1900 var spørgsmål om fødevarehygiejne, slagteriteknologi og smitsomme sygdomme yderst aktuelle. Svin stod som vigtigt produktionsdyr centralt i denne udvikling, og svins og menneskers veje krydsedes på mangfoldige måder, der påvirkede såvel teknologiske landvindinger, international politik og de hjemlige kødgryder.

Foredraget vil desuden fokusere på, hvad kvalitetssvinekød var i tiden 1900-1960 og på, hvordan dette begreb udviklede sig over tid i samspil med, at de teknikker, man kunne måle kødet med, og de produktionsteknikker, man havde til rådighed, også udviklede sig. Herudfra diskuteres, hvordan disse udviklinger påvirkede både svinekødets ernæringsmæssige indhold og svinets fysiske form.

Undervisere:
Tenna Jensen, ph.d. i historie, ansat som ekstern lektor og videnskabelig assistent ved SAXO-Instituttet, Københavns Universitet
og
Anne Katrine Gjerløff, ph.d. i historie, ansat som post.doc. ved Aarhus Universitet.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 28. februar 2012

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Underviser

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

27. februar 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

90


Ledige pladser

67


Arrangementsnr.

125053


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK