Arrangement

Sydengland. Med Hillerød Afdeling 9 dage til Sydengland fra 21. september

Fra lørdag d. 21. september 2013. kl 00:00

Til søndag d. 29. september 2013. kl 00:00

Gratis

 

Beskrivelse

2013, IDA, Hillerød afd. 9 dages rejse Sydengland. 21.sept. 2013.

1.dag: Udrejse – Bruxelles

Efter opsamling kører vi via Rødby færge, gennem Tyskland til overnatningshotel i Bruxelles. Naturligvis bliver der holdt passende pauser undervejs.

2. dag: Eurotunnel - Portsmouth
Straks efter morgenmaden fortsætter turen. Vi kører til Calais i Frankrig, hvorfra vi kører til Folkestone gennem Eurotunnelen. Herfra fortsætter vi turen til vores hotel ved Portsmouth/Southampton. Portsmouth var tidligere en af Englands vigtigste flådebyer. Vi besøger den del af havnen, der er indrettet til flådemuseum, og samlingen her tæller bl.a. søhelten Lord Nelsons berømte engelske krigsskib H.M.S. Victory. Indkvartering og middag på hotellet.

3. dag: Salisbury - Stonehenge og Exeter
Første stop på denne dags udflugt er byen Salisbury med sin imponerende katedral, som vi naturligvis skal besøge. Desuden bliver der også tid på egen hånd til at opleve byen, som også er et interessant bekendtskab. Få kilometer uden for Salisbury besøger vi et af Europas mest berømte, historiske monumenter, Stonehenge, fra omkring 3000 år f. Kr. Den endelige forklaring på dette mystiske monument har man aldrig helt fundet. Herfra til Exeter, hvor vi indkvarteres for 2 nætter, middag på hotellet.

4. dag: Udflugt - Lands End
Denne dag tager os ud på et af turens højdepunkter, Lands End, Englands vestligste punkt. Køreturen ud til halvøens yderste punkt viser landskaber med hedearealer og vindblæste klipper. Lige før Lands End holder vi en pause i Penzance, hvis klima er så mildt, at både palmer og subtropiske planter trives her. Endelig når vi det vestligste punkt på det britiske fastland, hvor bølgerne slår ind mod de store klipper, og udsigten er ubeskrivelig. Tilbage på hotellet inden, middag på hotellet.

5. dag: Exeter –Cheddar –Bath – Bristol
Vi forlader Cornwall og Denver for denne gang og begiver os mod nye, spændende steder. En kort tur igennem Cheddar Gorge, hvor vi også har et kort stop - vi skal se den fem km lange kløft, der skærer sig ned gennem landskabet. På turen når vi til Bath, der på grund af sine varme kilder, blev grundlagt som kurby af romerne. Bath er en af Englands smukkeste byer med sine nærmest endeløse gader og huse opført i streng georgiansk 1700-tals arkitektur. I denne periode var Bath et af det engelske aristokratis foretrukne steder, hvor der blev levet et sorgløst og udsvævende liv. Vi koncentrerer os primært om at se de gamle romerske bade, der blev udgravet i 1870’erne, inden vi kører videre til vores hotel i Bristol, hvor vi indkvarteres for 3 nætter, middag på hotellet.

6. dag: Udflugt – Wales - Stratford
Denne dag tager os ud på en smuk tur til et hjørne af Wales gennem floddalen langs Wye til Ross-on-Wye, som er en køn lille by med gamle bindingsværkshuse. Hereford er kendt for sin kvægrace. Worcester er mest kendt for sin sauce, der fortsat en af byens vigtigste industrivarer. Herfra går det lidt på tværs til Shakespeares Stratford – upon – Avon, hvor vi skal se den historiske bymidte, og med tid til egne opdagelser, siden tilbage til hotellet, middag på hotellet.

7. dag: Udflugt - Windsor - Oxford
Windsor Castle er verdens ældste, beboede kongeslot, og der er mulighed for at komme med på rundtur i det prægtige slot. Vi besøger det store slotsanlæg, og ser indenfor i St. George’s Chapel, hvor Hosebåndsordenens ceremonier finder sted. Herfra til Oxford, hvor vi skal se på et par af det gamle Universitets mange College. Tilbage til hotellet, hvor der er middag.

8. dag: Bristol – Kent - Bruxelles
Straks efter morgenmaden begynder vi hjemrejsen. Vi finder uden om London til Folkestone, hvor vi kører under kanalen gennem Eurotunnelen. Herfra til Belgien og Bruxelles, hvor vi overnatter.

9. dag: Gennem Tyskland videre til Hillerød
Vi fortsætter hjemrejsen, ad samme rute op igennem Tyskland som udrejsen, og tilbage til Hillerød og vores udgangspunkter.

Forventet pris for delt dobbeltværelse pr. person kr. 8.300 ved min 35 deltagere.

Singletillæg kr. 1.600 per person.

Tilmelding gerne forhånds ved mail eller telefon og indbetaling af depositum kr. 1000 pr deltager i Nordea i Hillerød: 1400-0723 329 787, senest 1. juni og hele restbeløbet senest 16.juli 2013. Husk at have tegnet en afbestillingsforikring inden første indbetaling.

Reservationer er gældende ved indbetaling af depositum. Arr.nr 996942

For at kunne sikre indkvartering ønskes bestilling så tidligt som muligt. Ret til ændringer.

Tel.: 4826 0358, melballe@pc.dk Knud Melballe Olsen

OBS Enkelte tilmeldinger kan foretages frem til 1. august! hos Knud Melballe Olsen, se ovenfor.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Fra lørdag d. 21. september 2013. kl 00:00

Til søndag d. 29. september 2013. kl 00:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist


Antal pladser

32


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Chauffør

0 kr.

Arrangementsnr.

996942


Arrangør

Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland