Arrangement

Tanker om Tech: Hvad kan vi med DNA i dag og hvad kan vi i fremtiden?

Mød den verdensberømte DNA-forsker Eske Willerslev til en udfordrende samtale om der er grænser for udviklingen i DNA-teknologier – eller om vi ligefrem skal bremse os selv af etiske hensyn? Deltag i debatten i Medicinsk Museion eller fra din computer.

København K

Torsdag d. 06. december 2018

Kl. 19:00 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

Sundhedsteknologien har oplevet et regulært gennembrud på grund af den generelle teknologiske udvikling de seneste år. Med DNA-forskningen kan vi nu spole udviklinger tilbage og forudse fremtidige sygdomme. Hvor meget kan vi egentligt se og hvor meget skal vi se? Har man som videnskabsmand et ansvar eller gælder det bare om at opfinde og opdage alt hvad man kan?

I denne tredje udgave af Tanker om Tech diskuterer IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og Eske Willerslev videnskabens rolle i samfundet.

Eske Willerslev er en medievant forsker med flere formidlingspriser bag sig. Han er ovenikøbet levet medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner til bl.a. Sibirien og Grønland, ligesom han har levet som både pelsjæger og indianer.

Snakken vil derfor også handle om det teknologiske menneske og vores forhold til naturen. Er vi større end naturen; kan den tæmmes eller skal vi lære at udvikle os synkront med den?

Tanker om Tech
Om vi vil det eller ej, bliver teknologi år for år en større del af vores liv. I selskab med teknologieksperter og videnskabelige personligheder vil Thomas Damkjær Petersen derfor i en samtalerække kaldet Tanker om Tech undersøge, hvordan vi skal forholde os til forskellige perspektiver i denne udvikling. Undervejs vil du blive klogere på alt fra kunstig intelligens og dataetik til videnskabens rolle og dens ligheder med showbiz. Kom og bliv klogere - og udfordret på dine holdninger!

Tanker om Tech er livesamtaler, hvor du kan blive en del af et publikum, der er velkommen til at komme med indspark og spørgsmål. Denne udgave er den tredje i en række af fire samtaler, der kommer til at finde sted i Århus og København i løbet af efteråret og vinteren. Hold dig opdateret på universe.ida.dk eller på IDAs facebookside.

OBS: Skulle du være forhindret i at deltage på det fysiske møde, så kan arrangementet også ses som webinar foran din pc'er. Tilmelding skal ske på: 329608.

 

Praktisk Info

Hvor

Medicinsk Museion

Bredgade 62

1260 København K


Hvornår

Torsdag d. 06. december 2018

Kl. 19:00 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

05. december 2018 - kl. 23:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

2


Arrangementsnr.

329627


Arrangør

IDA Bioscience