Arrangement

Technomania: Sådan kan din arbejdsplads redde verden

Techtopia-debat: Flere organisationer har indarbejdet FN's Bæredygtighedsmål i deres strategi, men hvad skal der til for, at virksomheder - store etablerede såvel som små og nye - tager SDG'erne til sig?

Messecenter Herning, Herning

Torsdag d. 03. oktober 2019

Kl. 13:00 - 14:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 02. oktober 2019 - kl. 23:59

 

Beskrivelse

FN har udarbejdet 17 bæredygtighedsmål - de såkaldte SDG'er (sustainable development goals) - der skal fungere som pejlemærke i bestræbelserne på at redde vores blå planet. Flere organisationer har indarbejdet dem i deres strategi, men hvad skal der til for at virksomheder - store etablerede såvel som små og nye - tager SDG'erne til sig?

Måske skal de bare have hjælp til at gøre bæredygtighedsmålene til en del af deres forretningsplan?

FNs SDG Accelerator er et program, hvor virksomheder i løbet af et 1-årigt kursus- og workshopforløb kan få hjælp til at tilpasse den eksisterende produktion til bæredygtighed eller til at lave en helt ny forretning baseret på et eller flere af de 17 bæredygtighedsmål.

I denne Techtopia-session møder vi Stine Kirstein Junge, leder af SDG Accelerator, UNDP, samt to af de virksomheder, der deltager i SDG Acceleratoren:

  • Hans Aksel Christensen, direktør, Plastix, der på havnen i Lemvig genbruger fiskenet til materiale til 3D-printere
  • Emil Damholt fra Bluetown, der laver en prisbillig og robust internetmast, som er drevet af solpaneler og batterier. Masten fungerer som et IKEA-samlesæt og kan opstilles i løbet af et døgn i afsides områder og forsyne befolkningen med wifi.

Ordstyrer: Henrik Føhns, vært på IDAs podcast Techtopia.

Bio:
Emil Damholt er Impact Manager i BLUETOWN. BLUETOWN forbinder folk til internettet i verdens yderområder vha. egenudviklede soldrevne internetløsninger. Emil er en del af BLUETOWN’s Business Development team med ansvar for design af impact-fokuserede projekter, samt monitorering og evaluering af BLUETOWNs samlede aktiviteter med Verdensmålene som ramme. Emil er uddannet Cand. Soc. i Udviklingsstudier fra Københavns Universitet.

Hans Axel Kristensen er CEO for Plastix. Plastix producerer plastråvarer af bl.a. brugte fiskenet, plastfibre og hård affaldsplast. Genanvendelse af plast er som aldrig før en del af den globale dagsorden. Med FN’s Verdensmål, Kinas importstop for halvdelen af verdens plastaffald fra 1. januar 2018 og lanceringen medio januar 2018 af EU’s Plaststrategi, er behovet for løsninger til genbrug af plastaffald accelereret. Hans Axel Kristensen er uddannet Cand. Jur. Fra Københavns Universitet og har en karriere fra bl.a. Carlsberg og Dell.


Obs! Om Technomania:
Technomania er en del af hi-messen i Herning. For at deltage i Technomania, skal du også have billet til hi-messen. Billetter er gratis.

Du bestiller din fribillet direkte hos hi-messen.

Technomania er stedet, hvor IDA er med til at vise toppen af dansk teknologi frem på både traditionelle og mere utraditionelle måder. På messen fokuserer vi på emner som fremtidsteknologi, industri 4.0, digitalisering og i år vil bæredygtighed også være et stort tema.
Midt i hele hi-messen, fylder vi hal F med den sidste nye teknologi, 4 scener med talere, startups, udstillere, spil og meget andet sjovt.

Få mere info om Technomania.

 

Praktisk Info

Hvor

Messecenter Herning

Vardevej 1

7400 Herning

Hal F - Scene 2


Hvornår

Torsdag d. 03. oktober 2019

Kl. 13:00 - 14:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 23:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

98


Arrangementsnr.

332631