Arrangement

Tegners Museum med tapas og cava

Omvisning omhandlende Rudolph Tegners liv og værker samt museets tilblivelse. Efterfølgende serveres en tapas-tallerken med tilhørende cava. Vi slutter af med kaffe og kage.

Dronningmølle

Onsdag d. 06. august 2014

Kl. 11:30 - 14:00

Fra 125 kr.

 

Beskrivelse

Rudolph Tegner (1873 - 1950) har sit eget museum og statuepark i Dronningmølle (Villingerød).

Rudolph Tegner indfriede sin drøm om at opføre et museum til sine værker i 1937-38. Som bygherre har han selv bestemt museets udformning både æstetisk og funktionelt, som udover at være en af de tidligst bevarede betonbygninger, også er et meget visionært museum.

Tegners museum skulle have store dimensioner, idet flere af kunstnerens værker er enorme. Selve museets kerne er ottekantet og der er 11 meter til loftet. Langs kernen skulle lavere udstillingssale føres hele vejen rundt. Af økonomiske grunde er kun to af disse sale en realitet i dag. Der er ingen udsigtsvinduer i museet, kun et enkelt gavlvindue på 1. salen. Museet bliver derfor belyst af ovenlysvinduer, som ikke kan distrahere museumsgæsterne med naturen rundt om museet.

Tegner har bevidst forsøgt at fremme museumsgæstens følelse af at træde ind i et skattekammer, ved at lave indgangspartiet forholdsvis så meget mindre end selve bygningen. På den måde skal gæsten overvældes af dimensionerne og lyset, så snart man træder indenfor. Selve museets facade har dybe paralleller til antikkens græske tempelbyggerier.
 

Uden for muset er der i parken endvidere opstillet 14 af hans statuer.

Efter en guidet tur skal vi have frokost fra den nærliggende "Spanske Fristelser". De leverer en tapastallerken, som vi skal nyde sammen med et glas cava (spansk champagne). Og så slutter vi af med kaffe og kage. Hvis vejret er til det, spiser vi udendørs ellers indenfor i Traktørstedet på museet.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Tegners Museum

Museumsvej 19

3120 Dronningmølle


Hvornår

Onsdag d. 06. august 2014

Kl. 11:30 - 14:00


Pris

Ledig

125 kr.

Medlem

125 kr.

Seniormedlem

125 kr.

Studiemedlem

125 kr.

Tilmeldingsfrist

03. august 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

22


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

125 kr.

Arrangementsnr.

310780


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland